Αμετάβλητα αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια η ΕΚΤ την Πέμπτη
Στο 1% αναμένεται να κρατήσει τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μετά τη συνεδρίασή της την Πέμπτη, καθώς η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη παραμένει εύθραυστη. Ανάπτυξη μεταξύ 0,4% και 1,2% για τη ζώνη του ευρώ υπολογίζει για φέτος η ΕΚΤ, ενώ εκτιμά ότι μεσοπρόθεσμα ο πληθωρισμός θα κυμανθεί στο 1%.
Στο 1% αναμένεται να κρατήσει τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μετά τη συνεδρίασή της την Πέμπτη, καθώς η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη παραμένει εύθραυστη.
Η ΕΚΤ μείωσε τα επιτόκια σε αυτό το επίπεδο πριν από ένδεκα μήνες, και αρκετοί αναλυτές πιστεύουν ότι δεν θα τα ανεβάσει σύντομα (την στιγμή μάλιστα που αρκετές χώρες της Ευρωζώνης προχωρούν σε σημαντικές περικοπές στους προϋπολογισμούς τους).
Οι εκτιμήσεις της ΕΚΤ για την Ευρωζώνη κάνουν λόγο για ανάπτυξη μεταξύ 0,4% και 1,2% φέτος, ενώ η τράπεζα εκτιμά ότι μεσοπρόθεσμα ο πληθωρισμός θα κυμανθεί στο 1%. Όσο ο πληθωρισμός φαίνεται να βρίσκεται υπό έλεγχο και ενώ αρκετές χώρες παλεύουν με τα ελλείμματά τους, φαίνεται ότι η ΕΚΤ δεν θα βιαστεί να αποσύρει το έκτακτο μέτρο των χαμηλών επιτοκίων.
Την Πέμπτη συνεδριάζει και το συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας της Βρετανίας, η οποία αναμένεται επίσης να κρατήσει χαμηλά το βασικό της επιτόκιο (βρίσκεται στο 0,5%).
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου ο σαξοφωνίστας και πολυοργανίστας Isaiah Collier έρχεται στο ΣΤΟΑ Culture για να παρουσιάσει το project του «Collier plays Coltrane»