
«Επιθετικές κυρώσεις» προς το Ιράν επιδιώκουν οι ΗΠΑ
Σταθερός στη σκληρή τακτική του απέναντι στο Ιράν παραμένει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ξεκαθαρίζοντας ότι οι κυρώσεις προς την Τεχεράνη δεν θα αμβλυνθούν, καθώς ένα πιθανό πυρηνικό οπλοστάσιο θα προκαλούσε κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών στη Μέση Ανατολή.
2
Σταθερός στη σκληρή τακτική του απέναντι στο Ιράν παραμένει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ξεκαθαρίζοντας ότι οι κυρώσεις προς την Τεχεράνη δεν θα αμβλυνθούν, καθώς ένα πιθανό πυρηνικό οπλοστάσιο θα προκαλούσε κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών στη Μέση Ανατολή.
Ο Μπ.Ομπάμα, που στην αρχή της προεδρίας του είχε παρουσιάσει τη διεξαγωγή διαλόγου με το Ιράν ως έναν από τους θεμέλιους λίθους της εξωτερικής πολιτικής του, δηλώνει σήμερα ότι έχει πετύχει να πείσει τη διεθνή κοινότητα να απομονώσει την Τεχεράνη.
«Όπως έχουμε δει, η ιρανική κυβέρνηση ενδιαφέρεται περισσότερο να μην επιτρέψει στο λαό να εκφράσει τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματά του, παρά προσπαθεί να επιλύσει αυτό το πρόβλημα διπλωματικά» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.
«Γι αυτό θα επιδιώξουμε επιθετικές κυρώσεις. Δεν έχουμε αποσύρει από το τραπέζι καμία επιλογή» πρόσθεσε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε εξάλλου ότι είναι μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του το να αποτρέψει το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
«Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα, αλλά πρόβλημα που πρέπει να επιλύσουμε, διότι αν το Ιράν αποκτήσει ένα πυρηνικά όπλα, τότε θα μπορούσαμε να δούμε μία κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών σε όλη τη Μέση Ανατολή» υποστήριξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- ΟΗΕ: Αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα η ψηφοφορία επί του σχεδίου προστασίας για τα στενά του Ορμούζ
- Λακωνία: Βίντεο ντοκουμέντο με γυναίκα δεμένη πισθάγκωνα στον δρόμο, προτού αφήσει την τελευταία της πνοή
- «Ο Τελευταίος Αντάρτης» επιστρέφει στο Θέατρο Άβατον για 8 παραστάσεις
- Η λιτότητα της ΕΠΟ ξεκινά από τη διαιτησία
- Συνταγή: Πασχαλινά κουλουράκια
- Από τη Ναζιστική Γερμανία στις ΗΠΑ του Τραμπ: Γιατί πάνω από 1 εκατ. Ευρωπαίοι δικηγόροι βλέπουν να κινδυνεύουν οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους

