Μικρή άνοδος και υποτονικό κλίμα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας τη Δευτέρα
Με μικρή άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου τη Δευτέρα. O Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 2.123,18 μονάδες με άνοδο μόλις 0,36%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 99,505 εκατ. ευρώ.
Με μικρή άνοδο έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου τη Δευτέρα. O Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 2.123,18 μονάδες με άνοδο μόλις 0,36%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 99,505 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,28%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,78% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,39%.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Ταξιδιών +3,32% και των Ασφαλειών +2,44%.
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες του Πετρελαίου -1,90% και των Τηλεπικοινωνιών -1,56%.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Αττικές Εκδόσεις +19,42%, PC Sytsems +19,05%, Μπουτάρης (κ) +11,11%, Παρνασσός +10,09% και Βιοκαρπέτ(κο) +9,46%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ζάμπα -8,73%, ελληνική Υφαντουργία -8,57%, Fashion Box -8,16%, Ελεύθερη Τηλεόραση -7,88% και Αφοί Κορδέλλου -7,69%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 87 κινήθηκαν ανοδικά, 82 πτωτικά και 60 παρέμειναν σταθερές.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου ο σαξοφωνίστας και πολυοργανίστας Isaiah Collier έρχεται στο ΣΤΟΑ Culture για να παρουσιάσει το project του «Collier plays Coltrane»