Συλλήψεις στην Ιρλανδία για συνωμοσία δολοφονίας Σουηδού σκιτσογράφου
Επτά άτομα, μουσουλμάνοι μετανάστες, συνελήφθησαν από την αστυνομία της Ιρλανδίας ως ύποπτοι για συμμετοχή σε συνωμοσία για τη δολοφονία του Σουηδού σκιτσογράφου Λαρς Βιλκς, ο οποίος είχε προκαλέσει οργή στον μουσουλμανικό κόσμο σχεδιάζοντας καρικατούρα του προφήτη Μωάμεθ το 2007.
2
Επτά άτομα, μουσουλμάνοι μετανάστες, συνελήφθησαν από την αστυνομία της Ιρλανδίας ως ύποπτοι για συμμετοχή σε συνωμοσία για τη δολοφονία του Σουηδού σκιτσογράφου Λαρς Βιλκς, ο οποίος είχε προκαλέσει οργή στον μουσουλμανικό κόσμο με σκίτσο που απεικόνιζε τον προφήτη Μωάμεθ σε σώμα σκύλου.
Σε σειρά επιχειρήσεων της ιρλανδικής αστυνομίας στις περιοχές Ουότερφορντ και Κορκ στη νότια Ιρλανδία συνελήφθησαν επτά άτομα, τέσσερις άνδρες και τρεις άνδρες.
Τα σκίτσα του Λαρς Βιλκς είχαν δημοσιευθεί στις 18 Αυγούστου του 2007 σε εφημερίδα της δυτικής Στοκχόλμης. Μετά τη δημοσίευση το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα είχε επικηρύξει το Σουηδό καλλιτέχνη με το ποσό των 100.000 δολαρίων.
Στην έρευνα για το σχέδιο δολοφονίας του Λαρς Βιλκς μετέχουν οι αστυνομικές δυνάμεις των ΗΠΑ και πολλών ευρωπαϊκών χωρών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο κόβει την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση
- Πόσο χρόνο θέλει ο εγκέφαλός μας για να αποφασίσει αν θα φάμε κάτι;
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Έρχεται παράταση στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Κρίσιμη η κατάσταση στη Χιλή από τις φονικές πυρκαγιές – Πολλοί νεκροί, δάση και ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη
