Βλέποντας ότι απειλείται από την κυριαρχία της Apple στις φορητές συσκευές, η Sony φέρεται να ετοιμάζει αντεπίθεση με ένα κινητό τηλέφωνο που παίζει βιντεοπαιχνίδια και έναν υπολογιστή ταμπλέτα που διαβάζει βιβλία και λειτουργεί και ως PlayStation Portable.

Τα σχέδια της ιαπωνικής εταιρείας αποκάλυψαν στη Wall Street Journal πηγές «που γνωρίζουν την υπόθεση», ωστόσο η Sony χαρακτήρισε όσα αναφέρονται στο άρθρο «εικασίες».

Η εφημερίδα, πάντως, φαίνεται να γνωρίζει λεπτομέρειες: Οι δύο νέες συσκευές θα φτάσουν στην αγορά φέτος και θα συνδέονται στη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία Qriocity (προφέρεται «κιουριόσιτι», δηλαδή «περιέργεια) που θα παρουσιάσει εντός του Μαρτίου η Sony, ως απάντηση στο εξαιρετικά επιτυχημένο iTunes της Apple.

Το νέο smartphone θα κατασκευάζεται από τη Sony Ericsson, αναφέρει το άρθρο, διευκρινίζοντας ότι οι τεχνικές προδιαγραφές πιθανότατα δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί.

Τον τελευταίο καιρό η Sony βλέπει τις επιδόσεις της να πέφτουν στην αγορά φορητών συσκευών. Οι πωλήσεις των κινητών Sony Ericsson μειώθηκαν κατά 41% το 2009 και τον Φεβρουάριο του 2010 η Sony αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τις φετινές πωλήσεις του PlayStation Portable (εικόνα επάνω).

Η ανάπτυξη των δύο νέων συσκευών φαίνεται ότι εντάσσεται στο σχέδιο που ανακοίνωσε η Sony πριν από δύο χρόνια, σχολιάζουν η Wall Street Journal και το CNet. Σύμφωνα με το σχεδιασμό αυτό, όλα τα διαφορετικά προϊόντα της εταιρείας θα αποκτήσουν σταδιακά τη δυνατότητα σύνδεσης σε μια κοινή πλατφόρμα για το κατέβασμα ταινιών, τηλεοπτικών σειρών και παιχνιδιών.