
Ελπίδες για ελληνικό «εμφύλιο» στον τελικό του LEN Trophy γυναικών
Η προοπτική ελληνικού «εμφυλίου» στον τελικό του LEN Trophy γυναικών του πόλο παραμένει «ζωντανή» και όλα θα κριθούν το Σάββατο, με τις ρεβάνς της ημιτελικής φάση. Φαβορί είναι ο Εθνικός, μετά τη νίκη του με 10-8 επί της Ντονκ Γκούντα στην Ολλανδία. Αουτσάιντερ η ΝΕΠ που θα αντιμετωπίσει τη Χάντι Μανσίσκ στη Σιβηρία. Η αχαϊκή ομάδα είχε επικρατήσει 11-10 στο πρώτο παιχνίδι, αλλά την περιμένει δύσκολη αποστολή.
2
Η προοπτική ελληνικού «εμφυλίου» στον τελικό του LEN Trophy γυναικών του πόλο παραμένει «ζωντανή» και η πραγματοποίησή της θα κριθεί το Σάββατο, με τη διεξαγωγή των αγώνων ρεβάνς για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης.
Ο Εθνικός βρίσκεται με το… ενάμισι πόδι στον τελικό, μετά τη νίκη του με 10-8 επί της Ντονκ Γκούντα στην Ολλανδία, και καλείται να «σφραγίσει» το εισιτήριο στο δεύτερο παιχνίδι.
Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 18:00, στο κολυμβητήριο του Πειραιά, με διαιτητές τον Γάλλο Πιερ Μπονέ και τον Ούγγρο Γκιόργκι Κουν.
Σαφώς πιο δύσκολη είναι η απόστολη της ΝΕ Πατρών στη Σιβηρία, όπου το Σάββατο (09:00) θα αντιμετωπίσει τη Χάντι Μανσίσκ. Η αχαϊκή ομάδα είχε επικρατήσει 11-10 στο πρώτο παιχνίδι, αποτέλεσμα που δεν της δίνει προβάδισμα για πρόκριση, αφού ουσιαστικά χρειάζεται να αποσπάσει τουλάχιστον ισοπαλία για να προκριθεί στον τελικό (σε περίπτωση νίκης της ρωσικής ομάδας με ένα γκολ, θα ακολουθήσει παράταση).
Επιπλέον πρόβλημα για τη ΝΕΠ είναι το εξαιρετικά κοπιαστικό ταξίδι, αφού η αποστολή αναμένεται να φτάσει στο Χάντι Μανσίσκ τα ξημερώματα της Παρασκευής. Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Ρουμάνος Αντριάν Αλεξαντρέσκου και ο Μαυροβούνιος Αλεξάνταρ Αντζιτς.
Συνοπτικά το πρόγραμμα των β ημιτελικών (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):
Σάββατο
Εθνικός – Ντονκ Γκούντα (10-8)
Χάντι Μανσίσκ – ΝΕ Πατρών (10-11)
Το Σάββατο διεξάγονται και οι αγώνες ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του LEN Trophy ανδρών, με την Μπρέσια και την Κάταρο να έχουν προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό. Το πρόγραμμα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):
Σάββατο
Σαβόνα – Μπρέσια (6-9)
Σπαντάου – Κάταρο (4-8)
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καθηγητής του Χάρβαρντ για Τραμπ: «Ας το παραδεχτεί, τα έκανε θάλασσα με το Ιράν»
- Πανελλαδικές 2026: Tα θέματα στα μαθήματα ειδικότητας που έπεσαν στα ΕΠΑΛ
- Σίλβερ: «Σε εξέλιξη οι συζητήσεις με Euroleague – Αυτά είναι τα δεδομένα για το NBA Europe»
- Καρχαρίες: Ποια είδη υπάρχουν στην Ελλάδα – Χάρτης με τα σημεία όπου έχουν εμφανιστεί
- Σύγκρουση Σλοβακίας – ΕΕ για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών
- Ελ Νίνιο: Ένα πολύ ισχυρό φαινόμενο πλησιάζει – Τι μπορούμε να περιμένουμε;






