Ένταση στον Βύρωνα στη διάρκεια συγκέντρωσης για το θάνατο του 25χρονου αλλοδαπού
Συγκέντρωση στον Βύρωνα πραγματοποίησε ομάδα περίπου 250 αντεξουσιαστών εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το θάνατο του 25χρονου αλλοδαπού από πυρά αστυνομικών την περασμένη εβδομάδα. Σημειώθηκαν, ωστόσο, επεισόδια, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 18 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 11 έγιναν συλλήψεις.
2
Συγκέντρωση στην πλατεία Ταπητουργείου του Βύρωνα πραγματοποίησε το Σάββατο ομάδα περίπου 250 αντεξουσιαστών εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το θάνατο του 25χρονου αλλοδαπού.
Στην πλατεία του Βύρωνα πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις και ακολούθησε πορεία στο Δημαρχείο. Στη συνέχεια, όμως, περίπου 200 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου χωρίστηκαν σε ομάδες και συνέχισαν πορείες στους δρόμους του Βύρωνα και του Παγκρατίου, όπου σημειώθηκαν και οι συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Στη διάρκεια της συγκέντρωσης σημειώθηκαν επεισόδια, όπως και ζημιές σε τρία ΑΤΜ τραπεζών και σε γραφεία τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 18 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 11 έγιναν συλλήψεις.
Από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρονται 11 τραυματίες αστυνομικοί, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουνκαι τραυματίες μεταξύ των διαδηλωτών, εκ των οποίων ο ένας ίσως είναι σοβαρά.
Καταγγελίες έγιναν και για μαζική χρήση δακρυγόνων, που «έπνιξαν» την περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι ο25χρονος έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικών -όπως επιβεβαίωσε και η βαλλιστική εξέταση- στη διάρκεια επιχείρησης για τη σύλληψη δύο κακοποιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Αλλους δύο διασώστες σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις -108 συνολικά από τη 2η Μαρτίου
- Ιράν: Αλλες «δύο εβδομάδες» χρειάζονται οι ΗΠΑ για να πλήξουν όλους τους στόχους τους, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
- Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 344 παιδιά πέθαναν από τον Μάρτιο εξαιτίας επιδημίας ιλαράς
- Κολομβία: 4 εργαζόμενοι νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε στοά ανθρακωρυχείου βάθους 500 μέτρων
- Ιράν: «Εντελώς απαράδεκτη» κρίνει ο Τραμπ την απάντηση της Τεχεράνης στην αμερικανική πρόταση
- ΗΠΑ: Το τοπικό Κογκρέσο στην Οκλαχόμα απαγόρευσε τον γάμο ανηλίκων
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Το drone «μίλησε»
- Αναζητούν πετρέλαιο – «Dril, baby drill» από Τραμπ και για τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442