
Στον Χ.Καρζάι ο πλήρης έλεγχος εκλογικής επιτροπής του Αφγανιστάν
Δυτικοί διπλωμάτες εκφράζουν έντονη ανησυχία για διάταγμα του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι που του δίνει πλήρη έλεγχο σε εκλογική επιτροπή. Η κίνηση αυτή δίνει στον Χ.Καρζάι το δικαίωμα να διορίζει και τα πέντε μέλη της Εκλογικής Επιτροπής Παραπόνων (ECC).
2
Δυτικοί διπλωμάτες εκφράζουν έντονη ανησυχία για διάταγμα του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι που του δίνει πλήρη έλεγχο σε εκλογική επιτροπή.
Η κίνηση αυτή δίνει στον Χ.Καρζάι το δικαίωμα να διορίζει και τα πέντε μέλη της Εκλογικής Επιτροπής Παραπόνων (ECC).
Η επιτροπή αυτή βοήθησε να αποκαλυφθούν φαινόμενα νοθείας στις προεδρικές εκλογές της προηγούμενης χρονιάς, αναγκάζοντας τον Αφγανό πρόεδρο να προχωρήσει σε δεύτερο γύρο εκλογών, ο οποίος δεν έγινε τελικά λόγω παραίτησης του αντιπάλου του Καρζάι.
Σύμφωνα με το BBC, ο απερχόμενος αντιπρόσωπος του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν, Κάι Έιντε, είχε καταλήξει σε συμφωνία ότι δύο από τα μέλη της επιτροπής θα είναι ξένοι και ότι το ένα μέλος θα είχε δυνατότητα να θέτει βέτο.
Ωστόσο, η συμφωνία αυτή δεν αναφέρεται στο διάταγμα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στη Δύση ότι σε μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις θα επαναληφθούν τα φαινόμενα νοθείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα Στενά του Ορμούζ, η άρνηση των ευρωπαίων να μπουν σε ένα πόλεμο που δεν είναι δικός τους και οι στόχοι των ΗΠΑ
- Padel: Η καλύτερη άσκηση για σώμα και μυαλό;
- Αρκάς: «Καλημέρα» στη «Νοσταλγία»
- Οικονομική κρίση στην ομοσπονδία Βελγίου, ανησυχία ενόψει μουντιάλ
- Άστατος ο καιρός την Κυριακή – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες
- Δύο «εξαφανισμένοι» πίνακες του Μονέ εδώ κι έναν αιώνα, βγαίνουν στο σφυρί

