Η Ελλάδα είναι έτοιμη να πάρει νέα μέτρα για το έλλειμμα, δηλώνει ο Γ.Προβόπουλος
Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει διορθωτικά μέτρα για να εξομαλυνθεί η κατάσταση στα δημόσια οικονομικά, δήλωσε την Δευτέρα, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος.
2
Την απόλυτη βεβαιότητά του για την επίτευξη των στόχων του Προγράμματος Σταθερότητας από την ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε την Δευτέρα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.
«Πρέπει να επιτύχουν. Και θα επιτύχουν. Είμαι σίγουρος γι αυτό. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη», είπε ο κ. Προβόπουλος.
Ο επικφαλής της ΤτΕ και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, χαρακτήρισε «υπερβολική» την αντίδραση των αγορών στα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας και τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει διορθωτικά μέτρα για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.
«Δεδομένης της μεγάλης αβεβαιότητας στις αγορές, δεν θα έπρεπε κανείς να περιμένει ομαλοποίηση της κατάστασης εν μία νυκτί», είπε.
«Ακόμη και αν υλοποιηθούν κάποιοι κίνδυνοι, όπως η ανάπτυξη, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναλάβει άμεσα διορθωτική δράση» προσέθεσε.
Όσον αφορά την πολιτική στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων, ο κ. Προβόπουλος είπε ότι είναι θετική και ότι η έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου δεν προκαλεί απογοήτευση.
«Όλοι γνωρίζουν πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση. Φυσικά, οι εκδηλώσεις βούλησης και ετοιμότητας εκ μέρους της ευρωπαϊκής οικογένειας, της ευρωζώνης, να βοηθήσουν σε περίπτωση που χρειαστεί, είναι αρκετά καθησυχαστικές και κατανοητές» σημείωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Markos by Night: Έρχεται το Σάββατο με την κωμωδία «10 Χρόνια Γάμου»
- ΣΥΡΙΖΑ για Ντίλιαν: Ένα ακόμα τεκμήριο ενοχής της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη στη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών
- Βουλή: Άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου- Σαλμά εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας
- «Πολιτιστική και πολιτική» η επιστροφή της Μαρία Γκρατσία Κιούρι στη Ρώμη για τον οίκο Fendi
- Ο Μαραντόνα, η Αγγλία και οι… μύθοι: Η ιστορία πίσω από τη «μπλε» φανέλα της Αργεντινής το ’86 που… επιστρέφει (vids, pics)
- Πειραιάς: Από αναθυμιάσεις ο θάνατος του νεαρού ζευγαριού που βρέθηκε σε αυτοκίνητο μέσα σε γκαράζ
- ΗΠΑ: Η ICE του Τραμπ συνεχίζει τις εν ψυχρώ δολοφονίες, τέσσερις νεκροί σε έναν χρόνο – Η διαβόητη δράση της
- Τρομοκρατία: Οι δολοφονίες δεν άλλαξαν ποτέ την ιστορία του κόσμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442