Στη μεγάλη οθόνη μεταφέρονται οι «μονομαχίες» των Κόου και Όβετ
Οι μεγάλες μονομαχίες των Βρετανών, Σεμπάστιαν Κόου και Στιβ Όβετ, που έγραψαν Ιστορία στις μεσαίες αποστάσεις τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 θα δραματοποιηθούν για τη μεγάλη οθόνη. Η ταινία θα έχει τίτλο The Perfect Distance και θα προβληθεί πριν την έναρξη των Ολυμπιακών των Λονδίνου, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των οποίων είναι ο Κόου.
2
Οι μεγάλες μονομαχίες των Βρετανών, Σεμπάστιαν Κόου και Στιβ Όβετ, που έγραψαν Ιστορία στις μεσαίες αποστάσεις τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 θα δραματοποιηθούν για τη μεγάλη οθόνη.
Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το BBC, το φιλμ θα έχει τίτλο The Perfect Distance. Θα είναι σε σκηνοθεσία Πατ Μπούτσερ και θα πραγματεύεται τις διαφορές στην προσωπικότητα των δύο σπουδαίων αθλητών, καθώς και τη λάμψη των αθλητικών τους επιτευγμάτων.
Η ταινία αναμένεται να προβληθεί πριν την έναρξη των Ολυμπιακών των Λονδίνου, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των οποίων είναι ο Κόου.
Οι δύο αθλητές κυριάρχησαν στα 800μ και στα 1.500μ με τις αξέχαστες κούρσες και μονομαχίες που είχαν για την πρώτη θέση, αλλά και τις συνεχείς απαντήσεις του ενός προς τον άλλο με τη βελτίωση του παγκοσμίου ρεκόρ στο μίλι.
Σημείο αναφοράς έχουν μείνει στην ιστορία του στίβου οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1980 στη Μόσχα, όπου ο καθένας τους κέρδισε στο αγώνισμα που προτιμούσε περισσότερο ο άλλος. Ο Κόου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 1.500μ και ο Όβετ στα 800μ. Ο Κόου διατήρησε τον τίτλο του στα 1.500μ και τέσσερα χρόνια αργότερα στο Λος Αντζελες.
Ο Όβετ, από την πλευρά του, μένει στην Αυστραλία, αλλά ούτε αυτός έχει αποκοπεί από τον αθλητισμό, αφού εργάζεται ως σχολιαστής αγώνων για το κανάλι του Eurosport.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,www.sport.gr
- Eurobasket U20: «Βαριά» ήττα για την Εθνική Νέων Γυναικών από την Πορτογαλία (43-78)
- Άρης: Κίνηση για τον Βασίλη Τολιόπουλο
- Ο Μπαρτζώκας, το Λας Βέγκας και ο… Τζόουνς Γκαρσία (vids)
- Επιβαρυμένη η Αγγλία ενόψει του ημιτελικού με την Αργεντινή: Ανησυχία στα αγγλικά ΜΜΕ
- Ο Χεζόνια πιέζει την Ρεάλ Μαδρίτης
- Wimbledon: Ο Σίνερ διατήρησε τον τίτλο του! (vids)
- Φρανσίσκο: «Είχα την ίδια οικονομική πρόταση από πέντε ομάδες»
- Πρωταθλητής Ευρώπης στα 100μ. πρόσθιο ο Ντούμας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442