«Φιλικό στρατηγικό σχήμα» στις σχέσεις με τη Ρωσία οραματίζεται ο Ουκρανός πρόεδρος
Τη βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία θα επιδιώξει ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιανούκοβιτς, κάνοντας λόγο για ένα «φιλικό στρατηγικό σχήμα». Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ρωσική τηλεόραση ο Ουκρανός πολιτικός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιτρέψει τον ελλιμενισμό των Ρώσων στη Μαύρη Θάλασσα και πέραν του 2017.
2
Τη βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία θα επιδιώξει ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιανούκοβιτς, κάνοντας λόγο για ένα «φιλικό στρατηγικό σχήμα».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ρωσική τηλεόραση ο Ουκρανός πολιτικός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιτρέψει τον ελλιμενισμό των Ρώσων στη Μαύρη Θάλασσα και πέραν του 2017, οπότε έχει προγραμματιστεί η αποχώρηση.
Διαβεβαίωσε επίσης ότι ανυπομονεί να βελτιώσει τις σχέσεις με τη Ρωσία στον ενεργειακό τομέα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ιδέα δημιουργίας μιας κοινοπραξίας φυσικού αερίου που θα επέτρεπε στη Μόσχα τη συνδιαχείριση των ουκρανικών αγωγών.
«Είναι πολύ σημαντικό να μελετήσουμε πολλά θέματα, θα έλεγα σε ένα πακέτο» τόνισε.
Πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο Γιανουκόβιτς θα χρειαστεί να προχωρήσει σε παραχωρήσεις προς τη Μόσχα όσον αφορά τον στόλο της Μαύρης Θάλασας, προκειμένου να την πείσει να μειώσει τις τιμές του φυσικού αερίου ώστε να βοηθηθεί οικονομικά η Ουκρανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- Ανεξάρτητος από σήμερα ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος – Αποχώρησε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
- Νέα κοινωνική δομή ετοιμάζεται στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Τζόουνς Γκαρσία σχολίασε ξανά σε ανάρτηση του Μοντέρο για τον Ολυμπιακό (pic)
- «Εκτέλεση εν ψυχρώ»: Γιγαντοπανό της ΚΝΕ στη Βουλή για τον 20χρονο στο Άργος
- Κατερίνα Καινούργιου: Το πρώτο καλοκαίρι με την κόρη της – Οι φωτογραφίες στην Πάρο
- Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την επιστροφή Αμερικανών από τον Κονγκό – Στέλνουν πολίτες με Έμπολα σε τρίτες χώρες
- Νέα Αριστερά: Να κληθεί ο Ντίλιαν να δώσει τα έγγραφα για την προμήθεια του Predator στην ΕΥΠ
- ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο – Όχι στην παραπέρα συγκάλυψη ευθυνών κυβέρνησης και Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442