Να παραιτηθεί καλεί την Τιμοσένκο ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Γιανούκοβιτς
Ο Βίκτορ Γιανούκοβιτς, νικητής των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία, κάλεσε την αντίπαλό του Γιούλια Τιμοσένκο να παραιτηθεί. Σύμφωνα με τα επίσημα τελικά αποτελέσματα, ο Β.Γιανούκοβιτς συγκέντρωσε ποσοστό 48,95% έναντι 45,47% της αντιπάλου του.
2
Ο Βίκτορ Γιανούκοβιτς, νικητής των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία, κάλεσε την αντίπαλό του Γιούλια Τιμοσένκο να παραιτηθεί. Σύμφωνα με τα επίσημα τελικά αποτελέσματα, ο Β.Γιανούκοβιτς συγκέντρωσε ποσοστό 48,95% έναντι 45,47% της αντιπάλου του.
Ο νικητής των προεδρικών εκλογών ζήτησε από την Γ.Τιμοσένκο να ενταχθεί στην αντιπολίτευση.
«Θα ήθελα να υπενθυμίσω στην κυρία Τιμοσένκο ότι η βάση της δημοκρατίας είναι η λαϊκή βούληση. Οι δημοκρατικοί ηγέτες αποδέχονται πάντα τα αποτελέσματα των εκλογών. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από μία νέα κρίση» είπε.
Σε γραπτή του δήλωση, τόνισε ότι η Ουκρανία χρειάζεται βοήθεια και από τη Δύση και από την Ανατολή για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, για τις σχέσεις της χώρας με τη Ρωσία και άλλα πρώην σοβιετικά κράτη.
Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή μετά την καταμέτρηση του συνόλου των ψήφων, ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών με ποσοστό 48,95%, έναντι 45,47% που απέσπασε η Γιούλια Τιμοσένκο.
Η Γ.Τιμοσένκο αρνείται να αναγνωρίσει την ήττα της, παρά τις δυτικές πιέσεις και αμφισβητεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, όπως ανέφεραν βουλευτές του κόμματός της προσθέτοντας ότι ήδη έχουν κατατεθεί πολλές ενστάσεις στα δικαστήρια για το αποτέλεσμα.
Την εκλογική διαδικασία στο σύνολό της εξήρε η διεθνής κοινότητα, ενώ ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) την χαρακτήρισε «διαφανή και τίμια».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το σοκ της Γερμανίδας VAR του αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναϊκού με μασκοφόρο οπαδό!
- Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αττικής – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα
- Κρήτη: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 20χρονο Νικήτα – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα
- Το «Optansia & Guerrilla» έρχεται στο θέατρο Αργώ
- Από τον Άιχμαν στους «νέους Nαζί»: Η συζήτηση για τη θανατική ποινή στο Ισραήλ παίρνει νέα τροπή
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Αυτά είναι τα έξι «μυστικά» για καλή ψυχική υγεία
- Συνεδρίαση ΚΟ ΝΔ: Πίσω από το «παραβάν» της συνταγματικής αναθεώρησης επιχειρεί ο Μητσοτάκης να κρύψει τη δυσαρέσκεια των βουλευτών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442