Δευτέρα 11 Μαϊου 2026
weather-icon 24o
Συνάντηση Δρούτσα-Κλίντον την Τρίτη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Συνάντηση Δρούτσα-Κλίντον την Τρίτη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Στην Ουάσινγκτον, όπου σήμερα, Τρίτη, θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χίλαρι Κλίντον και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τζέιμς Στάινμπεργκ, βρίσκεται ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Δημήτρης Δρούτσας.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

2

Στην Ουάσινγκτον, όπου σήμερα, Τρίτη, θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χίλαρι Κλίντον και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τζέιμς Στάινμπεργκ, βρίσκεται ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Δημήτρης Δρούτσας.

Η συνάντηση χαρακτηρίζεται «εφ όλης της ύλης», καθώς αναμένεται να συζητηθούν όλες οι πτυχές των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, ενώη ελληνική πλευρά θα εστιάσει στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση τόσο στην κατεύθυνση αναθέρμανσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων όσο και της διαδικασίας επίλυσης του Σκοπιανού, καθώς και στο Κυπριακό.

Όσον αφορά στο θέμα της κατάργησης της βίζας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε χθες πως εναπόκειται στις ΗΠΑ να κάνουν την επόμενη κίνηση, καθώςαπό ελληνικής πλευράς «δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα».

Κατά την παραμονή του στην Ουάσιγκτον, ο κ. Δρούτσας θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Χάουαρντ Μπέρμαν και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελσίνκι, γερουσιαστήΜπέντζαμινΚαρντίν, ενώ το απόγευμα της Τρίτης θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Ινστιτούτο «Μπρούκινγκς».

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, οκ. Δρούτσαςθα έχει συναντήσεις στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, θα μιλήσει στο πανεπιστήμιο Κολούμπια και θα παραστεί σε εκδήλωση προς τιμή του στο ελληνικό Γενικό Προξενείο, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με προέδρους και εκπροσώπους ομογενειακών φορέων.

Την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, με τον οποίο θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, τις εξελίξεις στο Κυπριακό μετά και την επίσκεψη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, καθώς και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Τέλος,θα συναντηθεί με διαπιστευμένους στον ΟΗΕ ανταποκριτές διεθνών ΜΜΕ, συνάντηση στην οποία αναμένεται να αναφερθεί σε ζητήματα που αφορούν τις «Νέες προκλήσεις για την ελληνική εξωτερική πολιτική: Νοτιοανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία και η νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφάλειας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 11 Μαϊου 2026
Cookies