Ο Γιώργος Γαμπρίτσος νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ
Τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ ΑΕ ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος διορίζεται ο ηλεκτρολόγος - μηχανικός Γιώργος Γαμπρίτσος.
2
Τη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ ΑΕ ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος διορίζεται ο ηλεκτρολόγος – μηχανικός Γιώργος Γαμπρίτσος.
Το υπόλοιπο ΔΣ απαρτίζεται από τους: Θανάση Παπαγεωργίου (δικηγόρος), Χρήστο Αβραάμ (εμπειρογνώμων Α στο υπουργείο Εξωτερικών, Λένα Διβάνη (καθηγήτρια Νομικής Σχολής Αθηνών, συγγραφέας), Γεωργανδρέα Ζάννο (δικηγόρος), Στέλιο Κούλογλου (δημοσιογράφος), Ηλία Μοσχονά (σύμβουλος διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων), Στέλιο Στεφάνου (οικονομολόγος).
Παραμένουν στο ΔΣ οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων, καθώς και ο εκπρόσωπος της ΟΚΕ.
Τα νέα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ τις προσεχείς ημέρες θα περάσουν από ακρόαση από το ΕΣΡ, ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα περάσει από ακρόαση από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Πάντως, αναμένεται νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα διαχωρίζονται οι θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου.
Ποιος είναι ο Γ.Γαμπρίτσος
Ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ πρωτοστάτησε στη δημιουργία της υποδομής για την πρώτη ψηφιακή δορυφορική πλατφόρμα στην Ελλάδα, τη NOVA. Στη δεκαετία του 1980 εργάστηκε ως μηχανικός ανάπτυξης και διευθυντικό στέλεχος στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS στη Νέα Υόρκη.
Επίσης, υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και γενικός τεχνικός διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.
Είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός, απόφοιτος του Polytechnic Institute της Νέας Υόρκης, με μεταπτυχιακό στην ηλεκτρομηχανική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καλλιθέα: Βίντεο ντοκουμέντο με την 43χρονη τραυματισμένη μετά τους πυροβολισμούς στο μπαρ – Πώς συνέβη το επεισόδιο
- Αλλαγές στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Παρελθόν οι Βεζυρτζής, Οικονομίδης, Μπουντούρης
- Οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν παρέμβαση της Κομισιόν για αρχειοθέτηση Τζαβέλλα και Κράτος Δικαίου
- Η ΕΕ ενέκρινε κυρώσεις κατά των βίαιων εποίκων στη Δυτική Όχθη – Και στη Χαμάς για την 7η Οκτωβρίου
- Πρώτη προσφυγή μεγάλων εκδοτικών οίκων για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας από την ΑΙ – H Meta στο στόχαστρο
- Μπαρτσελόνα: Με Φλικ μέχρι το 2028 οι Καταλανοί (pic)
- Χωρίς κράνος 6 στους 10 οδηγούς με ηλεκτρικό πατίνι – Νέοι σαρωτικοί έλεγχοι της Τροχαίας στην Αττική
- Φορολογικές δηλώσεις: Πότε γίνεται συμψηφισμός με οφειλές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442