Εισαγγελική παρέμβαση κατά του ΟΣΚ ζητά ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης
Την παρέμβαση εισαγγελέα σε βάρος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), ζητά με έκθεση-καταπέλτη ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, όπου μετά από έλεγχο κατέγραψε φαινόμενα διασπάθισης δημόσιου χρήματος και διαφθοράς. Ο έλεγχος έγινε μετά από ανώνυμες καταγγελίες.
2
Την παρέμβαση εισαγγελέα σε βάρος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), ζητά με έκθεση-καταπέλτη ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, όπου μετά από έλεγχο κατέγραψε φαινόμενα διασπάθισης δημόσιου χρήματος και διαφθοράς.
Ο έλεγχος έγινε μετά από ανώνυμες καταγγελίες που είχαν γίνει και έκαναν λόγο για διπλάσιο προσωπικό, πολλαπλάσιες αποδοχές κ.ά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία»,από το 2006 μέχρι το 2008 παρατηρήθηκε αύξηση του προσωπικού κατά 50% μετά την μετατροπή του ΟΣΚ σε ανώνυμη εταιρεία.
Αυξήθηκαν κατά περίπου 200% οι μισθοί, τα επιδόματα και οι αποζημιώσεις του προσωπικού, ενώ βρέθηκαν και διπλές μισθολογικές καταστάσεις.
Η έρευνα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα www.esos.gr, κατέγραψε ακόμη αυθαίρετη ένταξη του τακτικού προσωπικού στο καθεστώς συλλογικών συμβάσεων εργασίας, γεγονός που οδήγησε σε σημαντική αύξηση αποδοχών πολύ υψηλότερη των αντιστοίχων του Δημοσίου.
Τέλος, στην τριετία 2006-2008 παρατηρήθηκε διπλασιασμός της δαπάνης για υπερωρίες, αύξηση 70% για αποζημιώσεις και αύξηση κατά 140% της ετήσιας δαπάνης για έξοδα μετακίνησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γερμανία: Απορρίπτει την πρόταση Πούτιν για διαμεσολάβηση Σρέντερ σε διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία
- Markos by Night: Στην κορυφή της τηλεθέασης ακόμα ένα Σάββατο
- Η απάντηση του Ράσφορντ για το μέλλον του: «Αν ήμουν… μάγος θα έμενα στη Βαρκελώνη»
- Βγήκε από την ΜΕΘ ο Γιώργος Μυλωνάκης
- Ο Διάβολος Φοράει Prada 2: Αυτές είναι οι αμοιβές των πρωταγωνιστριών
- Ισχυρότερη πολυεπίπεδη διακυβέρνηση ζητάει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου από τις Βρυξέλλες
- Γιανάι για τα σενάρια με τον Μοντέρο: «Θα ήθελα να τον δω μαζί με Μίτσιτς και Μπράιαντ»
- Λαζόπουλος: Με τόσους υπόδικους σε λίγο δεν θα λέμε κατεβαίνει το κόμμα της ΝΔ, αλλά η σπείρα της ΝΔ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442