Πρόταση στο ΣτΕ για άρση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην οδό Πλουτάρχου
Η άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία στην οδό Πλουτάρχου, όπου βρίσκεται η βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα, προτάθηκε στο Δ τμήμα του ΣτΕ. Αίτηση υπέβαλαν ο εκπρόσωπος του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου και ο πρώην γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης και δικηγόρος Π.Πανούρης.
2
Η άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία στην οδό Πλουτάρχου, όπου βρίσκεται η βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα, προτάθηκε στο Δ τμήμα του ΣτΕ από την πάρεδρο Μαρία Σωτηροπούλου. Αίτηση κατά των μέτρων υπέβαλαν ο εκπρόσωπος του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου και ο πρώην γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης και δικηγόρος Π.Πανούρης.
Με την εν λόγω αίτηση τους ζητούν να ακυρωθούν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, με τις οποίες εγκρίθηκε η μελέτη διαμόρφωσης της οδού Πλουτάρχου σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.
Τα έργα για τη διαμόρφωση της οδού Πλουτάρχου, όπως ανέφερε η κ. Σωτηροπούλου, αποσκοπούν στην ενίσχυση ασφάλειας της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Πλουτάρχου και Υψηλάντου. Παρέμβαση υπέρ των προσβαλλόμενων αποφάσεων του Δήμου Αθηναίων έχει κάνει η Βρετανία.
Επί της οδού Πλουτάρχου έχει παραμείνει μια λωρίδα ανόδου από την Λ. Βασιλίσσης Σοφίας προς την Υψηλάντου και πεζοδρομήθηκε η Υψηλάντου από την Πλουτάρχου έως την Λουκιανού.
Η πάρεδρος ανέφερε ότι πριν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έγιναν επί της Πλουτάρχου έπρεπε να προηγηθεί κυκλοφοριακή μελέτη, όπως προβλέπει η νομοθεσία, κάτι το οποίο όμως δεν πραγματοποιήθηκε. Ακόμη, η πάρεδρος είπε ότι πριν την έναρξη των έργων έπρεπε να υπάρχει έγκρισή τους από τον υπουργό Πολιτισμού, καθώς ο Ιερός Ναός του Αγ. Νικολάου έχει κηρυχθεί νεώτερο μνημείο.
Δεν παρακωλύεται η τέλεση μυστηρίων, ανέφερε η πάρεδρος μετά την παραχώρηση στον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων μήκους έξι μέτρων.
Παράλληλα, η κ. Σωτηροπούλου είπε ότι αναρμοδίως επελήφθη το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων για τις ρυθμίσεις επί της οδού Πλουτάρχου, καθώς γι’ αυτές αρμόδια είναι τα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ, Μεταφορών και Δημοσίας Τάξης.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μωβ και καφέ μέδουσες κατακλύζουν τις θάλασσες του ευβοϊκού κόλπου – Ανησυχία από τους κατοίκους
- Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για το δεύτερο βήμα προς το Final-4
- Ιαπωνία: Τραυμάτισε με σφυρί δύο παιδιά και ψέκασε με άγνωστη ουσία αστυνομικούς
- Τσίπρας: Ιούνιο το κόμμα – το αντι-δίλημμα της σταθερότητας – άνοιξε παράθυρο στους πρώην συντρόφους
- Εκτοξεύτηκε πάνω από τα 125 δολ. το πετρέλαιο – Τι εκτιμούν οι αναλυτές
- Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: Τι απαντά στις φήμες χωρισμού με τον Φάνη Μουρατίδη
- Μουντιάλ 2026: Χωρίς το Ιράν θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της FIFA
- Εργατική Πρωτομαγιά: Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ στην Αττική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 30.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/tao-yuan-W-Fptl6DW0g-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442