Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Επανεξετάζεται το νομικό πλαίσιο για τους ανυπότακτους
Σε επαναξιολόγηση των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της ανυποταξίας προχωρεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, σύμφωνα με τον Π.Μπεγλίτη. Το θέμα θα τεθεί από «μηδενική βάση», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας.
Σε επαναξιολόγηση των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της ανυποταξίας προχωρεί το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, σύμφωνα με τον Π.Μπεγλίτη. Το θέμα θα τεθεί από «μηδενική βάση», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, το θέμα ανέκυψε όταν η ηγεσία του υπουργείου ζήτησε από τα στρατολογικά γραφεία στοιχεία για τον αριθμό των ανυπότακτων, εσωτερικού και εξωτερικού, και κανείς δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει με ακρίβεια τον αριθμό τους.
Ο κ. Μπεγλίτης σημείωσε ότι ο ισχύων νόμος περί ανυποταξίας αποδεικνύεται ότι «δεν αποδίδει, είναι δυσλειτουργικός, αφήνει πολλά παράθυρα», με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των ανυπότακτων να αυξάνεται.
Κατά τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας, το θέμα των ανυπότακτων θα τεθεί και πάλι από μηδενική βάση. «Είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση» δήλωσε.
Όπως τόνισε ο κ.Μπεγλίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM 99,5», πρόκειται για ένα πρόβλημα που συνδέεται και με τη στελέχωση των Ενόπλων Δυνάμεων. «Το μελετούμε, δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμα την εσωτερική διαδικασία μελέτης και ανίχνευσης όλων των επιμέρους προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα, αλλά βεβαίως μπορώ να πω ότι σύντομα θα έχουμε και σε αυτό το ζήτημα συγκεκριμένη μελέτη, ώστε να λάβουμε συγκεκριμένες αποφάσεις».
Σημείωσε ότι εξετάζεται το αν μπορούν να εφαρμοσθούν με τα σημερινά δεδομένα και παλαιότερες προτάσεις που είχαν υποβληθεί επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν είχαν προχωρήσει ή εφαρμοσθεί.
Μία από τις προτάσεις αυτές ήταν οι ανυπότακτοι να πραγματοποιούν ένα μέρος της βασικής τους εκπαίδευσης και εν συνεχεία να πληρώνουν το υπόλοιπο της θητείας τους ή ακόμη να υπηρετούν μερικούς μήνες και το υπόλοιπο της θητείας τους να το εξαγοράζουν, ανάλογα και με τη ηλικία που έχουν.
Όπως τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, τα μέτρα για τον περιορισμό των ανυπότακτων θα εξετασθούν σε σχέση με τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και τη στελέχωση των στρατιωτικών μονάδων.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου