Καμία απόδειξη χαμένη, διαβεβαιώνει ο Γ.Παπακωνσταντίνου
Τη διαβεβαίωση πως όλες οι αποδείξεις που θα συλλέγουν οι φορολογούμενοι θα αξιοποιηθούν -και πέραν του αφορολόγητου- παρείχε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου. Δήλωσε, δε, πως οι αποδείξεις από κατηγορίες επαγγελματιών που παγίως φοροδιαφεύγουν θα προσμετρώνται με «ενισχυμένο τρόπο». Ακόμη, διαμήνυσε πως οι ταμειακές μηχανές θα μπουν παντού.
2
Τη διαβεβαίωση πως όλες οι αποδείξεις που θα συλλέγουν οι φορολογούμενοι θα αξιοποιηθούν -και πέραν του αφορολόγητου- παρείχε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου. Δήλωσε, δε, πως οι αποδείξεις από κατηγορίες επαγγελματιών που παγίως φοροδιαφεύγουν θα προσμετρώνται με «ενισχυμένο τρόπο». Ακόμη, διαμήνυσε πως οι ταμειακές μηχανές θα μπουν παντού.
Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Παρασκευής, ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιβολή φόρου υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και για αύξηση φόρου στα καύσιμα. Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει σκέψη ή εισήγηση του οικονομικού επιτελείου για αύξηση του ΦΠΑ και πως δεν υπάρχει θέμα κατάργησης του 14ουμισθού.
Ειδικότερα, όσον αφορά στις αποδείξεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως υπάρχει ένα «κίνημα αποδείξεων» και έκανε λόγο για κουλτούρα που διαμορφώνεται στη βάση της αρχής «όποιος δεν κόβει απόδειξη κλέβει τον φορολογούμενο».
Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι θαμετράνε όλες οι αποδείξεις -εκτός τωνΔΕΚΟ και των μεγάλων αγορών, όπως τα ΙΧ- και πως ένα μόνο μέρος του αφορολόγητου θα συνδέεται με τις αποδείξεις. Το ποσό τωναποδείξεωνπου θα συνδέονται με το αφορολόγητο θα είναι ανάλογο του εισοδήματος, επανέλαβε.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως καμία απόδειξη δεν θα πάει χαμένη και σημείωσε πως ο τρόπος με τον οποίο θααξιοποιούνται και πέραν του αφορολόγητου είναι προς εξέταση. Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε ότι οι φορολογικές δηλώσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά. Όποιος δεν μπορεί να υποβάλει τη δήλωσή του ηλεκτρονικά, θα μπορεί να απευθύνεται στα ΚΕΠ,επισήμανε.
Ο υπουργός Οικονομικώνυπογράμμισε ότι οι αποδείξεις από επαγγελματικές κατηγορίες που είναι γνωστό ότι φοροδιαφεύγουνθα προσμετρώνταιμε πιο ενισχυμένο τρόπο.
Επιπλέον, ο κ. Παπακωνσταντίνου διαμήνυσε προς όλες τις επαγγελματικές ομάδες που διαμαρτύρονται για τις ταμειακές μηχανές πως θα μπουν παντού, χωρίς εξαίρεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επίσημο: Ο Νεϊμάρ αποχωρεί από την εθνική Βραζιλίας (vid)
- Ουκρανία: Νέα μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της χώρας
- Αλλαγή ώρας έναρξης στο Μεξικό – Αγγλία λόγω… κεραυνών!
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442