«Ναι» από την αμερικανική Γερουσία στο νομοσχέδιο Ομπάμα για τις αλλαγές στην Υγεία
Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε την Πέμπτη το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας που προωθεί ο Μπαράκ Ομπάμα και προβλέπει σαρωτικές αλλαγές στο υπάρχον καθεστώς και υγειονομική κάλυψη για δεκάδες εκατομμύρια ανασφάλιστους Αμερικανούς.
2
Η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε την Πέμπτη το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας που προωθεί ο Μπαράκ Ομπάμα και προβλέπει σαρωτικές αλλαγές στο υπάρχον καθεστώς και υγειονομική κάλυψη για δεκάδες εκατομμύρια ανασφάλιστους Αμερικανούς.
Οι γερουσιαστές του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος εξασφάλισαν με ψήφους 60 έναντι 39 την υιοθέτηση του νομοθετήματος, που θεωρείται ότι εισάγει τις πιο τολμηρές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας την τελευταία 40ετία.
«Κατά τη διάρκεια μιας ιστορικής ψηφοφορίας που έγινε σήμερα, οι γερουσιαστές ενώθηκαν με τους συναδέλφους τους της Βουλής των Αντιπροσώπων στην υιοθέτηση μιας μεταρρύθμισης του συστήματος υγείας που θα αφήσει ιστορία» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.
Τονομοσχέδιο «μας φέρνει πιο κοντά στο τέλος της μάχης για τη μεταρρύθμιση του αμερικανικού συστήματος υγείας που διήρκησε σχεδόν εναν αιώνα» επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ομιλία του στον Λευκό Οίκο.
Ειδικότερα, με το νομοσχέδιο της Γερουσίας παρέχεται υγειονομική περίθαλψη σε εκατομμύρια Αμερικανούς που σήμερα είναι ακάλυπτοι.
Έτσι, θα καλυφθεί συνολικά το 94% των Αμερικανών ηλικίας κάτω των 65 ετών. Οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας τυγχάνουν ήδη υγειονομικής περίθαλψης, της Medicare, σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Το νομοσχέδιο θα πρέπει τώρα να ενσωματωθεί σε εκείνο που ψήφισε ήδη η Βουλή των Αντιπροσώπων στις 7 Νοεμβρίου και στη συνέχεια να αποσταλεί στην οριστική μορφή του στον Μπ.Ομπάμα για υπογραφή, προκειμένου να γίνει νόμος του κράτους, κάτι που αναμένεται στις αρχές του 2010.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- «Ο Έμπολα μπορεί να νικηθεί»: Η Ουγκάντα ανακοίνωσε την ίαση του τελευταίου μολυσμένου ασθενή
- Επισήμως κυβέρνηση υποδίκων και για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η Νέα Δημοκρατία
- Ακρίβεια: Προς νέα άνοδο ο πληθωρισμός τροφίμων – Οι ακραίοι καύσωνες «πιέζουν» περισσότερο από τον πόλεμο
- Είναι η Μάσα και ο Αρκούδος πράκτορας του Πούτιν; – Σάλος στη Βρετανία για την «πλύση εγκεφάλου στα παιδιά»
- Πτήσεις: Η μεσαία θέση στα αεροπλάνα παύει να είναι ενοχλητική – Τι λανσάρουν αεροπορικές εταιρείες
- Σταύρος Φλώρος: Επέστρεψε στην Ελλάδα – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του
- «Συμφώνησαν ΑΕΚ και Μοντερέι για τον Πινέδα» (pic)
- Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Μίλτος Ζαμπάρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442