Τα σαββατοκύριακα του φθινοπώρου στην Τσαγκαράδα
Βαρεθήκαμε τα σαββατοκύριακα στην Αθήνα! Φεύγουμε για το Πήλιο, και συγκεκριμένα για τη γραφική και καταπράσινη Τσαγκαράδα.
Βαρεθήκαμετα σαββατοκύριακα στην Αθήνα! Φεύγουμε για το Πήλιο, και συγκεκριμέναγιατη γραφική και καταπράσινη Τσαγκαράδα.
Εκεί στοαναπαλαιωμένο αρχοντικό του Αμανίτα,ανακαινισμένομε ντόπια υλικά και μπορούμε να ξεκουραστούμε, απολαμβάνοντας τη σπιτική φιλοξενία στουςευρύχωρους και λιτά επιπλωμένουςμε αντίκες χώρους. Ο ξενώνας Αμανίταδιοργανώνει μοναδικές δραστηριότητεςόπως:
- Κυνήγι μανιταριώνστο δάσοςκαστανιάς καιοξιάς: Θα ψάξουμε, θα αναγνωρίσουμε και θα φωτογραφίσουμε όσα περισσότερα είδη μανιταριώνβρούμε. Θα γεμίσουμε τα καλάθια μας μόνο με τα φαγώσιμαείδη και θα τα δοκιμάσουμεδίπλα στο τζάκι με ντόπιο κρασί ή τσίπουρο.
- Παιχνίδι με τα μήλα: θα συνδυάσουμε τις βόλτες μας στο δάσος με τη γαστρονομική αξιοποίηση των μήλων. Θα φτιάξουμε μηλόπιτα, μαρμελάδα μήλο με μοσχοκάρυδο καιτην πηλιορείτικοπετιμέζι από μήλο.
Παρακευή χειμωνιάτικων μαρμελάδων: οι χειμωνιάτικες μαρμελάδες με βάση τα εσπεριδοειδή έχουν μια ευχάριστη γλυκόπικρη γεύση. Θα συνδυάσουμε τα ξεχωριστά λεμόνια της Νταμούχαρης με πορτοκάλια και νεράντζια από την πεδιάδα των Λεχωνίων και θα φτιάξουμε μοναδικές μαρμελάδες.
- Πειραματική απόσταξη τσίπουρου: Τα φρούτα του κήπου και του δάσους (δαμάσκηνα, βανίλιες, μπερεκέτια, αχλάδια, σύκα) έχουν ‘βράσει’ στα βαρέλια. Καιρός να ανάψειο αποστακτήρας και να φτιάξουμε τσίπουρο σαν τους παλιούς Πηλιορείτες. Μετά την απόσταξηδίπλα στο τζάκι θα σχολιάσουμε τη γεύση και τα αρώματα που αναδύει το τσίπουρο.
Ξενώνας Αμανίτα
- Τροχαίο στα Ιωάννινα: Αυτοκίνητα συγκρούστηκαν και το ένα… σκαρφάλωσε πάνω στο άλλο – Δείτε εικόνες
- «Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Παναθηναϊκού – Γιαμπουσέλε»
- Ρούτε: «Απολύτως απαραίτητη» η νέα επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ρωσία: Ουκρανικές επιθέσεις drones προκάλεσαν έναν θάνατο και ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις
- «Τρέλα» για την Αργεντινή: Oι έξαλλοι πανηγυρισμοί για την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ (vids)
- Επτά παρεμβάσεις από Ανδρουλάκη για την αναγέννηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
- Μετά τους σεισμούς: Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θέλει να ξανανοίξει το αεροδρόμιο του Καράκας «το συντομότερο»
- Από τις πιέτες- φτέρες στις τσάντες-αρμαντίλλο: Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής του Dior ποντάρει στη χαρά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442