Νέο σύστημα επιτελικής παρακολούθησης των έργων προωθεί το υπουργείο Υποδομών
Τη δημιουργία ενός συστήματος επιτελικής παρακολούθησης των δημόσιων έργων, μελετών και υπηρεσιών, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας. Μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για το νέο σύστημα δημοπράτησης των έργων.
2
Τη δημιουργία ενός συστήματος επιτελικής παρακολούθησης των δημόσιων έργων, μελετών και υπηρεσιών, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας.
Το σύστημα, το οποίο θα λειτουργεί μέσω Διαδικτύο, θα περιλαμβάνει τα θεσμικά στοιχεία του έργου, τις βασικές ημερομηνίες του (δημοπράτηση, υπογραφή σύμβασης, παράδοση), τα οικονομικά δεδομένα, την κατάσταση της σύμβασης, την κωδικοποίησή του, καθώς και γενικές πληροφορίες, όπως ανάδοχος, περιβαλλοντικοί όροι κλπ.
«Το όλο σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί μέσα στο 2010 και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη διαφάνεια» συμπλήρωσε.
Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2010 και αφού ολοκληρωθούν όλες οι φάσεις της διαβούλευσης, θα κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή για την θέσπιση νέου συστήματος μελετών και δημοπράτησης των δημοσίων έργων.
Το ισχύον νομικό πλαίσιο μελετών και εκτέλεσης των έργων έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και ήρθε η ώρα για την αναγκαία αλλαγή του είπε ο κ. Ρέππας.
Η πρώτη φάση της διαβούλευσης ολοκληρώνεται στις 29 Ιανουαρίου, η δεύτερη τέλος Μαρτίου, η τρίτη τέλος Μαΐου και στη συνέχεια θα ληφθούν αποφάσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ζέλσον στο «in» μετά το φιλικό με τη Λέουβεν: «Όσο περνάει ο καιρός ο Ολυμπιακός θα γίνεται όλο και καλύτερος»
- Οι Βig Tech χρηματοδοτούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, οι εταιρείες τσιπ… κερδίζουν
- Ματ Ντέιμον και Λουτσιάνα Μπαρόσο – Γνωρίστηκαν σε ένα μπαρ, είναι 20 χρόνια μαζί
- Φωτιά στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας – Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Γαλατά
- Το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε ο Χρήστος Τζόλης σε φιλικό (vid)
- Στενά του Ορμούζ: Η Ευρώπη εξετάζει προτάσεις για την επιβολή τελών πλοήγησης υπό όρους
- Θεσσαλονίκη: Δίωξη για 5 κακουργήματα στους συλληφθέντες για τον θάνατο της Β. Νέστορα – Διώκονται και για τρομοκρατική οργάνωση
- Φωτιά στο Θριάσιο Νοσοκομείο – Εκκενώθηκε το ισόγειο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442