Το προφίλ της Ακτής Ελεφαντοστού, αντιπάλου της Εθνικής μπάσκετ
Η Ακτη Ελεφαντοστού δεν φημίζεται για το μπάσκετ της, ούτε για την ιστορία της σε αυτό, παρόλα αυτά όμως θέλει η συμμετοχή της στο Μουντομπάσκετ να μην αποδειχτεί τραυματική... Με την Ελλάδα δεν έχει ιστορικό αναμετρήσεων και ως εκ τούτου στο ελληνικό κοινό θα παρουσιαστεί ένα άγνωστο σύνολο παικτών. Μοναδικός συνδετικός κρίκος της αφρικανικής χώρας με τη δική μας είναι ο πρώην παίκτης της Καβάλας, Πάπε Αμαγκού.
Η Ακτη Ελεφαντοστού δεν φημίζεται για το μπάσκετ της, ούτε για την ιστορία της σε αυτό, παρόλα αυτά όμως θέλει η συμμετοχή της στο Μουντομπάσκετ να μην αποδειχτεί τραυματική… Με την Ελλάδα δεν έχει ιστορικό αναμετρήσεων και ως εκ τούτου στο ελληνικό κοινό θα παρουσιαστεί ένα άγνωστο σύνολο παικτών. Μοναδικός συνδετικός κρίκος της αφρικανικής χώρας με τη δική μας είναι ο πρώην παίκτης της Καβάλας, Πάπε Αμαγκού.
Το αστέρι
Ο Πάπε Αμαγκού είναι ο παίκτης που ξεχωρίζει από το ρόστερ της ομάδας, ενώ είναι αυτός που παρ ολίγον να της χαρίσει το χρυσό στο Παναφρικανικό πρωτάθλημα με αντίπαλο την Αγκόλα. Ο γεννηθείς στη Γαλλία, φόργουορντ σημείωσε 18 πόντους.
Πώς προκρίθηκε
Κατέλαβε τη 2η θέση στο Παναφρικανικό πρωτάθλημα, χάνοντας με 62-60, αλλά πήρε το «μαγικό» εισιτήριο για την Τουρκία.
Διακρίσεις
2 παρουσίες σε Μουντομπάσκετ (5η το 1968), 2 χρυσά μετάλλια στο Παναφρικανικό -πρωτάθλημα (1981-1985) και 3 ασημένια (1978,1980,2009).
Ταυτότητα
Πρωτεύουσα: Γιαμουσούκρο Στην παγκόσμια κατάταξη: Νο 40 Πρόεδρος της ομοσπονδίας: Αλέν Εκρά Προπονητής: Ζακ Μονκλάρ
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Οι παίκτες του ΟΦΗ έκαναν pasillo στους παίκτες του ΠΑΟΚ, όταν οι χαμένοι του τελικού πήγαν για να παραλάβουν τα μετάλλιά τους – Την ίδια στιγμή οι οπαδοί του «Δικεφάλου» γιούχαραν τους παίκτες της ομάδας του