
Παράταση του προγράμματος ενίσχυσης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στις ΗΠΑ, ύψους 700 δις δολαρίων, θα ανακοινώσει σήμερα η Κυβέρνηση Ομπάμα.
Την παράταση της διάρκειας του προγράμματος ενίσχυσης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στις ΗΠΑ, ύψους 700 δις δολαρίων, θα ανακοινώσει σήμερα η Κυβέρνηση Ομπάμα.Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, ο πρόεδρος Ομπάμα αναμένεται να δεσμευθεί πως δε θα χρησιμοποιήσει πάνω από 560 δις δολάρια, ωστόσο είναι πλέον εμφανές ότι πρόθεση της αμερικανικής κυβέρνησης είναι να αλλάξει τους όρους του […]

Την παράταση της διάρκειας του προγράμματος ενίσχυσης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στις ΗΠΑ, ύψους 700 δις δολαρίων, θα ανακοινώσει σήμερα η Κυβέρνηση Ομπάμα.
Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, ο πρόεδρος Ομπάμα αναμένεται να δεσμευθεί πως δε θα χρησιμοποιήσει πάνω από 560 δις δολάρια, ωστόσο είναι πλέον εμφανές ότι πρόθεση της αμερικανικής κυβέρνησης είναι να αλλάξει τους όρους του πακέτου «Πόλσον», ώστε να στηριχθούν αγοραστές κατοικιών να εξασφαλίσουν υποθήκες, διαμέσου του κρατικού προγράμματος κατοικίας και την ίδια στιγμή να απελευθερωθούν πιστώσεις για μικρές επιχειρήσεις.
Κανονικά η ισχύς των μέτρων εκπνέει την 31η Δεκεμβρίου. Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει την ευχέρεια από τον νόμο να αποφασίσει εάν το πρόγραμμα θα παραταθεί. Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας δεν θα μπορεί να επεκταθεί πέραν του Οκτωβρίου 2010.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ είπε στο Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα ότι μεγάλο μέρος των 700 δις η χρήση των οποίων εγκρίθηκε δε θα χρειαστεί, αλλά θα ήταν σφάλμα να σταματήσει το πρόγραμμα.
Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή του χρηματοπιστωτικού τομέα στις ΗΠΑ ανακοίνωσε προ ημερών ότι ο συνολικός αριθμός των τραπεζικών πτωχεύσεων στις ΗΠΑ ανήλθε στις 130 εφέτος, καθώς ο κλάδος συνεχίζει να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα υπό το βάρος δανείων που δεν εξυπηρετούνται.
Ειδικά οι μικρές τράπεζες αναμένεται ότι θα συνεχίσουν να χρεοκοπούν με ταχείς ρυθμούς και την επόμενη χρονιά, με την Ομοσπονδιακή Επιχείρηση Ασφάλισης των Καταθέσεων (Federal Deposit Insurance Corp, FDIC), η οποία επέχει ρόλο ρυθμιστικής αρχής, να τονίζει ότι η ανάκαμψη του τραπεζικού τομέα θα καθυστερήσει πολύ περισσότερο από εκείνη της εθνικής οικονομίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φορολογικές δηλώσεις: Οι παγίδες για τους ιδιοκτήτες ακινήτων
- Μπορεί να παραλύσουν οι πτήσεις παγκοσμίως; Το σενάριο της ενεργειακής κρίσης
- Πόσο αποτελεσματικές είναι οι φερομόνες για τον σκύλο;
- Για μια θέση στην Ιστορία η ΑΕΚ: Κόντρα στη Μάλαγα στον ημιτελικό του BCL
- Οδηγός επιβίωσης: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη μεγάλη συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ
- Ιθάκη: Χωρίς παιδίατρο το νησί όπου ζουν μόνιμα πάνω από 400 παιδιά
- Δορυφορικές εικόνες εκθέτουν τις ΗΠΑ: Το Ιράν έπληξε πολύ περισσότερους στόχους απ’ όσους είχαν ανακοινωθεί
- Χαμός στο Παρίσι: Επεισόδια και μεγάλη ένταση μετά την πρόκριση της Παρί Σεν Ζερμέν (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442