Ο Πανελλήνιος «έπνιξε» στα λάθη την Τουρόβ και με 83-65 έμεινε αήττητος
Αήττητος σε τρεις αγώνες στο EuroCup παρέμεινε ο Πανελλήνιος, επικρατώντας 83-65 της Τουρόβ Ζγκόρζελετς στην Κυψέλη για τον 7ο όμιλο. Η άμυνα των παικτών του Ηλία Ζούρου έδωσε τη νίκη στον σύλλογο των «Ολυμπιονικών», εξαιτίας της οποίας οι Πολωνοί υποχρεώθηκαν σε... 21 λάθη.
Αήττητος σε τρεις αγώνες στο EuroCup παρέμεινε ο Πανελλήνιος, επικρατώντας 83-65 της Τουρόβ Ζγκόρζελετς στην Κυψέλη για τον 7ο όμιλο. Η άμυνα των παικτών του Ηλία Ζούρου έδωσε τη νίκη στον σύλλογο των «Ολυμπιονικών», εξαιτίας της οποίας οι Πολωνοί υποχρεώθηκαν σε… 21 λάθη. Από 16 πόντους σημείωσαν οι Παπαμακάριος και Τζόνσεν, ενώ 14 πρόσθεσε ο νεαρός Ίαν Βουγιούκας. Τζάστιν Γκρέι και Κόνραντ Βισότσκι πέτυχαν από 18 πόντους για την Τουρόβ.
Ο Πανελλήνιος επέδειξε πολυφωνία στην επίθεση από το πρώτο δεκάλεπτο, την ώρα που μόνο ο Ουίλι Ντιν κατάφερνε να νικά επανειλημμένως την άμυνα των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Ζούρου προηγήθηκαν 17-12 και η πρώτη περίοδος έληξε 20-15, μετά από τρίποντο του Ντιν για τους Πολωνούς και του Παπαμακάριου για την ομάδα της Κυψέλης. Το σερί 10-0 των γηπεδούχων και αιχμές του δόρατος τους Χαραλαμπίδη, Παπαμακάριο, με την επανέναρξη του αγώνα έθεσαν τις βάσεις για ένα εύκολο βράδυ, 34-15, για την ελληνική ομάδα.
Οι Τζόνσεν, Βουγιούκας και Μπλάκνεϊ πήραν τη σκυτάλη στην επίθεση, αλλά ήταν κυρίως η άμυνα των παικτών του Ζούρου που έριξε νωρίς στο… καναβάτσο την Τουρόβ. Οι Πολωνοί υπέπεσαν σε 16 λάθη στο πρώτο μέρος, την ώρα που ο Πανελλήνιος είχε ήδη 10 κλεψίματα και 10 ασίστ και το ημίχρονο έληξε 45-27.
Στην 3η περίοδο, ο Κόνραντ Βισότσκι σημείωσε 12 πόντους και έφτασε τους 16 προσωπικούς μέχρι το 30, 12 από τους 22 της Τουρόβ, σε αυτό το διάστημα. Αν και ο σύλλογος των «Ολυμπιονικών» σημείωσε μόνο 15 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, η διαφορά των +11, 60-49, στο 30 δεν έδειξε να ανησυχεί τον Ηλία Ζούρο.
Για αυτό φρόντισε ο Μπρίτον Τζόνσεν πετυχαίνοντας 8 πόντους στην 4η περίοδο (16π. συνολικά), οι Πολωνοί παραδόθηκαν στην ανωτερότητα της ελληνικής ομάδας, αφού οι 10 πόντοι του Τζάστιν Γκρέι για τους φιλοξενούμενους δεν είχαν αντίκρισμα και το τελικό, 83-65, ήταν απόρροια της πολύ καλής άμυνας των γηπεδούχων.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Στις καθυστερήσεις του τελικού ο Μαντί Καμαρά έστρωσε την μπάλα στον Γιερεμέγιεφ ο οποίος εξ επαφής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ σε 2-2. Δείτε το γκολ και τα υπόλοιπα τρία.
Έτσι διαμορφώθηκαν τα τέσσερα ζευγάρια στα προημιτελικά των πλέι οφ της Stoiximan GBL – Ξεχωρίζει το ΑΕΚ-Άρης, οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.
Μετά από τις σερί ήττες από Μπόρνμουθ και Σίτι, η Άρσεναλ, επέστρεψε στις νίκες και επικρατώντας με 1-0 της Νιούκαστλ, έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της Premier League, αλλά με ματς περισσότερο.