Παρών στο κλείσιμο της Συνόδου της Κοπεγχάγης ο Μπαράκ Ομπάμα
Στις 18 Δεκεμβρίου, τελευταία μέρα της Συνόδου της Κοπεγχάγης για το Κλίμα, θα δώσει το «παρών» στις εργασίες της Συνόδου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Ο Λευκός Οίκος σημείωσε ότι η αλλαγή στάσης συνδέεται με τις προοπτικές επίτευξης συμφωνίας.
30
Στις 18 Δεκεμβρίου, τελευταία μέρα της Συνόδου της Κοπεγχάγης για το Κλίμα, θα δώσει το «παρών» στις εργασίες της Συνόδου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Ο Λευκός Οίκος σημείωσε ότι η αλλαγή στάσης συνδέεται με τις προοπτικές επίτευξης συμφωνίας.
Ο Ομπάμα επρόκειτο να παρευρεθεί στη Σύνοδο στις 7 Δεκεμβρίου, προτού μεταβεί στο κοντινό Όσλο για να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και περιβαλλοντικές οργανώσεις εξέφρασαν έκπληξη για την αρχική αυτή απόφαση, επισημαίνοντας πως το μεγαλύτερο μέρος των σκληρών διαπραγματεύσεων θα λάβει χώρα κατά την κορύφωση της Συνόδου, παρουσία πολλών ξένων ηγετών.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να δεσμευθούν στην Κοπεγχάγη ότι έως το 2020 θα περιορίσουν τις εκπομπές αερίου περίπου κατά 17% κάτω από τα επίπεδα του 2005.
Η γερμανική κυβέρνηση χαιρέτισε την απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα. «Είναι μία ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο Ομπάμα θέλει να πετύχει η Διάσκεψη και θα διακινδυνεύσει να στηρίξει τις διαπραγματεύσεις» δήλωσε στην εφημερίδα Bild ο υπουργός Περιβάλλοντος Νόρμπερτ Ρέτγκεν.
Ο Δανός πρωθυπουργός, Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, χαιρέτισε επίσης την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, λέγοντας πως στέλνει το μήνυμα πως υπάρχει βούληση για μία σημαντική συμφωνία.
Την τελευταία μέρα της Συνόδου θα δώσει το «παρών» και ο πρωθυπουργός της Ινδίας -ο τέταρτος μεγαλύτερος ρυπαντή στον πλανήτη.
Η χώρα έχει ανακοινώσει σχέδιο μείωσης των εκπομπών από 20% έως 25% μέχρι το 2020.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Φορολογικές δηλώσεις: Υποβλήθηκε αριθμός ρεκόρ 10 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
- Μαρίζα Κωχ: Ξανά στη σκηνή μετά το σοβαρό ατύχημα της – Θα φορέσει το φόρεμα της Eurovision του 1976
- Επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες- «Σημαντικό να βρούμε από πού ξεκίνησαν και πού πήγαν»
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
- Ο Snoopy της «Ελπίδας»: Το κουτάβι που πετάχτηκε στον Σχοινιά ονειρεύεται το παντοτινό του σπίτι
- Ο Γιώργος Αρβανίτης ξανά πίσω από την κάμερα: «Μέχρις ότου τα μάτια μου αντέχουνε και τα πόδια μου βαστάνε»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442