105

Αποσύρεται από την ενεργό δράση η Αμελί Μορεσμό. Την απόφασή της ανακοίνωσε σήμερα η 30χρονη Γαλλίδα τενίστρια, νικήτρια δύο γκραν σλαμ, αλλά και Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης κατά το παρελθόν.

«Δεν είχα όρεξη να πάω για προπόνηση πια», δήλωσε η Μορεσμό. «Κατέληξα σε αυτή την απόφαση, αφού σκέφτηκα πολύ πρώτα», είπε στη συνέχεια και αμέσως μετά δάκρυσε.

«Μου φαινόταν όλο και πιο δύσκολο. Αυτό που συνέβη ήταν πως απλά δεν ήθελα να πάω για προπόνηση. Η ζωή μου στο τένις διήρκεσε 25 χρόνια, κατά τα οποία έζησα συναρπαστικές και σκληρές στιγμές».

Η Μορεσμό υπήρξε Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, για πρώτη φορά, τον Σεπτέμβριο 2004, ενώ το 2006 κατέκτησε τους δύο τίτλους γκραν σλαμ, το Αυστραλιανό Όπεν και το Γουίμπλεντον. Συνολικά, κατέκτησε 25 τίτλους σε μονά, ενώ στο παλμαρέ της έχει και έναν τίτλο στο «FED Cup» με τη Γαλλία το 2003.

Η Γαλλίδα τενίστρια εξήγησε: «Είχα τρεις στόχους στην καριέρα μου: Να ανέβω στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, να κατακτήσω έναν τίτλο γκραντ σλαμ και έναν FED Cup. Τους πέτυχα όλους. Όταν κοιτάζω πίσω δεν νιώθω τύψεις, αντίθετα αισθάνομαι μεγάλη υπερηφάνεια».

Μετά την Σουζάν Λενγκλέν που μεσουρανούσε τις δεκαετίες του 10 και του 20, η Μορεσμό αποτελεί την πιο επιτυχημένη τενίστρια στην ιστορία του γαλλικού τένις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ