Επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του Σ.Βαλυράκη στα Χανιά
Επίθεση με γκαζάκια πραγματοποίησαν άγνωστοι το απόγευμα της Κυριακής στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη στα Χανιά. Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Για «ενέργειες που στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και δεν μπορούν να έχουν άλλο αποτέλεσμα από την ενίσχυση ης καταστολής» έκανε λόγο ο κ. Βαλυράκης.
53
Επίθεση με γκαζάκια πραγματοποιήθηκε στις 16:20 το απόγευμα της Κυριακής στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη στα Χανιά. Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές.
Άγνωστοι πέταξαν στην είσοδο του πολιτικού γραφείου του κ. Βαλυράκη τα γκαζάκια, τα οποία είχαν τυλίξει με στουπί. Από την φωτιά που προκλήθηκε, σημειώθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο του γραφείου.
Μικρές υλικές ζημιές υπέστη και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που βρισκόνταν μπροστά στην είσοδο του γραφείου.
Επί τόπου έσπευσε η Πυροσβεστική, που κατάφερε να σβήσει την φωτιά, πριν αυτή πάρει μεγάλες διαστάσεις. Ακόμη, στο σημείο μετέβησαν πυροτεχνουργοί της αστυνομίας συνέλεξαν υπολείμματα από τα γκαζάκια.
Ο κ. Βαλυράκης επισημαίνει σε ανακοίνωσή του: «Η τρομοκρατική αυτή επίθεση είναι η έκτη που πραγματοποιείται εναντίον μου. Προηγήθηκαν δύο εμπρησμοί αυτοκινήτων στην Αθήνα, ένας στα Χανιά και δύο εκρήξεις στο πολιτικό μου γραφείο, στην οδό Ομήρου.
»Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτή την επιμονή στο πρόσωπό μου. Εχει να κάνει με την έντονη αντιστασιακή μου δράση κατά της δικτατορίας; Μήπως είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι για πολλά χρόνια οι μηχανισμοί της Νέας Δημοκρατίας με είχαν συκοφαντήσει με πλαστά έγγραφα ως δήθεν ενεχόμενο με την τρομοκρατία;
»Αυτός ή αυτοί που προχωρούν σε τέτοιου είδους ενέργειες δηλώνουν πολιτική και ιδεολογική αντίθεση στη νέα κυβέρνηση και στην επανεκλογή μου ως βουλευτού.
»Είναι ενέργειες που στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και της ομαλής δημοκρατικής εξέλιξης της χώρας μας και δεν μπορούν να έχουν άλλο αποτέλεσμα από την ενίσχυση της καταστολής. Αυτός που απειλεί να κάψει τον Μίκη Θεοδωράκη, αυτός που προσπαθεί να κάψει τον Βαλυράκη δεν μπορεί νάναι τίποτα άλλο από φασίστας. Ένας εγκληματίας κατά της δημοκρατίας. Ό,τι και αν πιστεύει αυτός για τον εαυτό του στην πράξη πορεύεται το δρόμο του φασισμού».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί η Ευρώπη μπορεί ακόμα να αντιμετωπίσει κρίση φυσικού αερίου χωρίς να υπάρχει έλλειψη;
- LIVE: ΑΕΛ Novibet – Παναιτωλικός
- Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο στην Ομόνοια – Διεκόπη η κυκλοφορία
- «Προσγειωσούλα αβαβά» – Ξαναχτύπησε ο Έλληνας πιλότος με τις viral εκφράσεις
- Ολυμπιακός: Νοκ-άουτ ο Φουρνιέ για το ματς με τη Χάποελ Τελ Αβίβ
- Η Ολλανδία υπέρ της αυτονομίας της Δυτικής Σαχάρας
- Χαλκίδα: Νεκρή 75χρονη οδηγός μηχανής μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο
- Ντέιβιντ Σουίμερ εναντίον Κάνιε Γουέστ – «Η συγγνώμη θέλει πράξεις, όχι λέξεις τυπωμένες σε χαρτί»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)












































![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442