Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Παρά τα εμπόδια, η Τουρκία λέει ότι θα επιμείνει στην κατασκευή πυρηνικού σταθμού
Παρά την πρόσφατη ματαίωση της υποβολής προσφορών για το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο της χώρας, η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην αξιοποίηση της πυρηνικής ενέργειας και θα καταθέσει νέο σχέδιο, διευκρίνισε το Σάββατο ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ.
Παρά την πρόσφατη ματαίωση της υποβολής προσφορών για το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο της χώρας, η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην αξιοποίηση της πυρηνικής ενέργειας και θα καταθέσει νέο σχέδιο, διευκρίνισε το Σάββατο ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ.
«Το γεγονός ότι εγκαταλείφθηκε η πρόσκληση υποβολής προσφορών δεν σημαίνει ότι θα εγκαταληφθεί και η διαδικασία. Η απόφασή μας για τους πυρηνικούς σταθμούς παραμένει» δήλωσε ο Γιλντίζ σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Μία ημέρα νωρίτερα, η Aγκυρα είχε ανακοινώσει τη ματαίωση της διαδικασίας για το σχέδιο κατασκευής πυρηνικού σταθμού στο Ακουγιού, στις ακτές της Μεσογείου, χωρίς να διευκρινίσει τους ακριβείς λόγους που οδήγησαν στην απόφαση.
Η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού Tetas αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι το εγχείρημα ματαιώθηκε από τη διεύθυνση του οργανισμού. Στους όρους της πρόσκλησης για την υποβολή προσφορών αναφέρεται ότι η Tetas είναι ελεύθερη να ματαιώσει το πρόγραμμα.
Μια κοινοπραξία, με επικεφαλής τη ρωσική εταιρεία Atomstroyexport ήταν η μοναδική υποψήφια για την κατασκευή του σταθμού, ισχύος 4.800 MW.
Αυτή ήταν η πέμπτη απόπειρα της Τουρκίας να αποκτήσει πυρηνική ενέργεια. Οι προηγούμενες προσπάθειες απέτυχαν για διάφορους λόγους, κυρίως οικονομικούς και περιβαλλοντικούς.
Ο τούρκος υπουργός διευκρίνισε τώρα ότι προετοιμάζονται νέες, ταχύτερες διαδικασίες για την υλοποίηση του προγράμματος, με πιθανή συμμετοχή του δημόσιου τομέα.
Η Τουρκία σκοπεύει να κατασκευάσει τρεις πυρηνικούς σταθμούς, προκειμένου να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες και να περιορίσει την εξάρτησή της από την εισαγόμενη ενέργεια.
Αυτό το καλοκαίρι, ο θρυλικός Αρσέν Λουπέν γυρίζει την Αττική και όλη την Ελλάδα με μια θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, όπου το τέλος το αποφασίζεις εσύ!