Απεβίωσε 42χρονος με υποκείμενο νόσημα που προσβλήθηκε από τον ιό της νέας γρίπης
Ένας άνδρας 42 ετών με υποκείμενο νόσημα (ανοσοκαταστολή) που είχε προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης, απεβίωσε την Τρίτη λόγω βαριάς πνευμονίας. Νέα σχολικά τμήματα κλείνουν λόγω κρουσμάτων γρίπης. «Προς το παρόν δεν υπάρχει σχέδιο να κλείσουν τα σχολεία νωρίτερα» λέει η Αννα Διαμαντοπούλου.
Ένας άνδρας 42 ετών με υποκείμενο νόσημα (ανοσοκαταστολή) που είχε προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης, απεβίωσε την Τρίτη λόγω βαριάς πνευμονίας.
Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκε το κλείσιμο και άλλων σχολικών τμημάτων εξαιτίας κρουσμάτων της νέας γρίπης.
Τα σχολικά τμήματα που κλείνουν προσωρινά, για προληπτικούς λόγους, λόγω της νέας γρίπης αυξάνονται σε καθημερινή βάση.
Μιλώντας σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ, η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, ερωτώμενη για το εάν υπάρχει σχέδιο να διευρυνθούν οι διακοπές των Χριστουγέννων λόγω της γρίπης δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο.
«Ο αριθμός των σχολείων που κλείνουν είναι λιγότερο από το 1%, πολύ λιγότερο από το 1%, για να μη δημιουργούμε κατάσταση. Όμως είναι σαφές ότι μπαίνουμε σε μια νέα φάση της γρίπης. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο για οποιαδήποτε είδους λειτουργία. Υπάρχουν το ΚΕΕΛΠΝΟ και υπάρχουν οι επιστήμονες οι οποίοι θα αποφασίσουν τότε» πρόσθεσε.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων