Αναγκαία τα μη δημοφιλή μέτρα μείωσης των δαπανών, λένε οι Financial Times
Να ασχοληθεί με τον «περισσότερο επιθετικό παραβάτη» προτιμεί η Κομισιόν σε ότι τα αφορά τα υψηλά ελλείμματα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το κύριο άρθρο των Financial Times, στο οποίο τονίζεται η ανάγκη για την εφαρμογή «μη δημοφιλών μέτρων μείωσης των δαπανών».
27
«Πολύ άσχημες» είναι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αναφέρεται την Πέμπτη στο κύριο άρθρο της εφημερίδας Financial Times.
Στο άρθρο γίνεται αναφορά στις σκληρές επικρίσεις που δέχεται από τους Ευρωπαίους ομολόγους του ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, τόσο για το υψηλό έλλειμμα όσο και για την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις εκτιμήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για το έλλειμμα και τις νέες εκτιμήσεις της Κομισιόν και τονίζεται ότι η κατάσταση της οικονομίας οφείλεται στην αποτυχία των κυβερνήσεων να λάβουν μέτρα, κυρίως στον δημόσιο τομέα.
Επίσης, αναφέρεται ότι αν και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν προβλήματα με τα ελλείμματα, η Κομισιόν δεν θέλει να διευρύνει τις πιέσεις σε όλα τα κράτη, καθώς θα τεθεί σε κίνδυνο η εύθραστη οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης και αντ΄αυτού προτιμεί να δώσει έμφαση στον περισσότερο «επιθετικό παραβάτη», που είναι η Ελλάδα.
Το άρθρο κλείνει με την «ελπίδα» ότι ο υπουργός Οικονομικών θα αγνοήσει το πολιτικό κόστος και θα εφαρμόσει «μη δημοφιλή μέτρα μείωσης των δαπανών», κάτι που η Ελλάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχει «απόλυτη ανάγκη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτοψία στο δωμάτιο που βρισκόταν η Μυρτώ – Κρίσιμα στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου αναμένει η ΕΛ.ΑΣ.
- Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγκτσί θα συναντήσει τον Πούτιν στη Μόσχα τη Δευτέρα – Η Ρωσία επιβεβαιώνει την επίσκεψη
- Αντιπολεμική συναυλία για τη Γάζα: Κατάμεστα τα Προπύλαια – Ετοιμάζεται νέα ελληνική αποστολή του Global Sumud Flotilla
- ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 3-0 σετ: Εύκολα το 1-1 στη σειρά των τελικών ο «δικέφαλος» (vid)
- Η Έμιλι Μπλαντ παραδέχεται ότι μερικές φορές η Μέριλ Στριπ την «φόβιζε»
- Αντιφασιστική πορεία ενάντια στο άνοιγμα γραφείων του Εθνικού Μετώπου στους Αμπελόκηπους
- AI και πυρηνικός όλεθρος: Η αυτοματοποίηση της διοίκησης και ο κίνδυνος του αστραπιαίου πολέμου
- ΑΕΛ Novibet – Πανσερραϊκός 0-1: Μία ευκαιρία οι Σερραίοι, ένα «χρυσό» γκολ παραμονής! (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442