Ενιαίο φορέα για τα Ναυπηγεία με συμμετοχή του Δημοσίου προτείνουν ΓΣΕΕ και ΤΕΕ
Τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα, με εγγυητή και συμμέτοχο το δημόσιο, στον οποίο θα ενταχθούν τα ναυπηγεία προτείνουν ΤΕΕ, ΓΣΕΕ και σωματεία εργαζομένων. Οι εμπλεκόμενοι τονίζουν την ανάγκη κατάρτισης ολοκληρωμένου αναπτυξιακού παρεμβατικού σχεδίου για τη ναυπηγική βιομηχανία.
106
Τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα στον οποίο μπορούν να ενταχθούν τα Ναυπηγεία της χώρας με την συμμετοχή και την εγγύηση του Δημοσίου θεωρούν βιώσιμη και αναπτυξιακή λύση φορείς που συναντήθηκαν στο ΤΕΕ.
Mε αφορμή την κυοφορούμενη αποχώρηση της ThyssenKrupp από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά διοργανώθηκε στο ΤΕΕ «στρογγυλό τραπέζι» με θέμα την ναυπηγική βιομηχανία, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΜ, οι πρόεδροι των σωματείων ναυπηγείων από όλη τη χώρα και επιστημονικό προσωπικό.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ναυπηγική βιομηχανία, αναφέρθηκε μετά τη σύσκεψη, «είναι απόρροια μιας χρονιάς ελλειμματικής κλαδικής πολιτικής» και χρειάζεται ένα «βιώσιμο, ολοκληρωμένο, αναπτυξιακό παρεμβατικό σχέδιο» για τη διάσωσή της.
Η βιώσιμη, εφικτή, αναπτυξιακή λύση είναι η δημιουργία ενός ενιαίου φορέα στον οποίο μπορούν να ενταχθούν τα Ναυπηγεία της χώρας με την συμμετοχή και την εγγύηση του Δημοσίου, υποστήριξαν.
Τα Ναυπηγεία διαθέτουν επιστημονικό, εργατοτεχνικό και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να μπορούν και πρέπει να αποτελούν κυψέλη τεχνογνωσίας, ανέφεραν οι συμμετέχοντας, τονίζοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα παράλληλης ανάπτυξης και εναλλακτικών μορφών τεχνολογιών, στα Ναυπηγεία, στηρίζοντας μια ανάπτυξη με περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά, την υλοποίηση στις μεταφορές του «θαλάσσιου ισοδύναμου»
«Οι άμεσες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται από τα ίδια λάθη του πρόσφατου παρελθόντος» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι φορείς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Rispet Home HEAVY DUTY: Η νέα σειρά προϊόντων καθαρισμού για σπίτια με κατοικίδια από τη ΜΕΓΑ
- Marfin: Στις φυλακές Ναυπλίου και Μαλανδρίνου οι δύο 42χρονοι
- Κατρίνης: Δεν συνιστά εξωτερική πολιτική η σιωπή, η αμηχανία και η αποδοχή τετελεσμένων
- Μελόνι: Συνεργάτες της διαψεύδουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο παραίτησης της κυβέρνησης
- Το ΔΣ της ΚΕΔΕ ενέκρινε την κατανομή 5.537 θέσεων του Προγράμματος Απασχόλησης 55+ της ΔΥΠΑ στους Δήμους
- Επίσημο: Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη Νίγκρο
- Αντόν Τσέχωφ: Πόσο κακός είναι ο κόσμος…
- Missing Alert για 22χρονη που εξαφανίστηκε την Τρίτη από την περιοχή Ελληνορώσων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442