Πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. μικτή η Χαλκίδη και τρία παγκόσμια ρεκόρ στο Παγκόσμιο
Ακόμη ένα πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε η Λυσιστράτη Χαλκίδη, στο πλαίσιο του 2ου αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που ολοκληρώνεται το Σάββατο στη Μόσχα. Η 17χρονη πρωταθλήτρια σημείωσε επίδοση 1:04.61 στα 100μ. μικτή ατομική (κατετάγη 21η), καταρρίπτοντας το ρεκόρ νεανίδων της Αθηνάς Τζαβέλλα (1:04.90 από τις 30 Νοεμβρίου 2003, στο Βόλο). Εν τω μεταξύ, παγκόσμιο ρεκόρ σημείωσαν ο Ρώσος Εβγκένι Κοροτίσκιν στα 100μ. πεταλούδα και η Αμερικανίδα Τζέσικα Χάρντι στα 50μ. πρόσθιο.
105
Ακόμη ένα πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε η Λυσιστράτη Χαλκίδη, στο πλαίσιο του 2ου αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που ολοκληρώνεται το Σάββατο στη Μόσχα.
Η 17χρονη πρωταθλήτρια σημείωσε επίδοση 1:04.61 στα 100μ. μικτή ατομική (κατετάγη 21η), καταρρίπτοντας το ρεκόρ νεανίδων της Αθηνάς Τζαβέλλα (1:04.90 από τις 30 Νοεμβρίου 2003, στο Βόλο).
Η κολυμβήτρια του Γιώργου Πώποτα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και στα 400μ. μικτή ατομική, όπου με χρόνο 4:45.72 κατέλαβε την 7η θέση, αν και δεν αγωνίστηκε στην πιο «γρήγορη» σειρά.
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Καλάργαρης πήρε τη 18η θέση στα 50μ. ελεύθερο με χρόνο 22.62, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ (22.65 είχε κάνει πέρυσι, στο Ευρωπαϊκό της Ριέκα).
Τρία παγκόσμια ρεκόρ
Ο Εβγκένι Κοροτίσκιν είναι ο νέος κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100μ. πεταλούδα σε 25άρα πισίνα. Ο Ρώσος πρωταθλητής σημείωσε επίδοση 48.99 στη Μόσχα, όπου διεξάγεται ο δεύτερος αγώνας της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου κολύμβησης, και κατέρριψε το 49.07 που κρατούσε εδώ και σχεδόν έξι χρόνια (από τις 26 Μαρτίου 2004, στη Νέα Υόρκη) ο Αμερικανός Ιαν Κρόκερ.
Παγκόσμιο ρεκόρ σημείωσε και η Αμερικανίδα Τζέσικα Χάρντι στα 50μ. πρόσθιο, όπου με χρόνο 29.36 βελτίωσε το 29.45 που είχε σημειώσει πριν λίγες ημέρες (17 Οκτωβρίου), στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ντουρμπάν.
Η αυλαία έπεσε με ακόμα ένα παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο πέτυχε ο Νοτιοαφρικανός Τζορτζ Ντι Ραντ στα 200μ. ύπτιο, όπου με χρόνο 1:47.08 κατέρριψε το 1:47.84 που κατείχε ο Αυστριακός Μάρκους Ρόγκαν από τις 13 Απριλίου 2008, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μάντσεστερ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Η Γαλατασαράι δίνει 35 εκατ. ευρώ για τον Καρέτσα» (pic)
- Τέλος ο Πέριν από τον Ολυμπιακό
- Super League: Ο Ομπρένοβιτς ορίστηκε στο Καραϊσκάκη, ο Γιαμπλόνσκι σφυρίζει στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
- Η επίσημη ενημέρωση της Βαλένθια για τον Μπράξτον Κι ενόψει του Game 5 με τον Παναθηναϊκό
- «Η Χάποελ θέλει να ενεργοποιήσει τη ρήτρα του Μοντέρο – Του δίνει 2,5 εκατ. δολάρια τον χρόνο!
- Ο CEO της Euroleague συναντήθηκε με εκπρόσωπους της Stoiximan GBL στη Βαρκελώνη
- Ο Παναθηναϊκός και ένα αρνητικό ρεκόρ – Ποτέ ξανά δεν είχε τόσους βαθμούς στην 4η αγωνιστική των play offs
- Ξεκάθαρος ο Αρμπελόα: «Πρέπει να βάλουμε το… εγώ μας κάτω από την ομάδα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442