Σειρά μέτρων για την αποσυμφόρηση των φυλακών θα ανακοινώσει η κυβέρνηση
Μέτρα για την αποσυμφόρηση των φυλακών αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χ.Καστανίδης από τις φυλακές Διαβατών. Η επιβολή εναλλακτικών ποινών μεταξύ των μέτρων. Επαναφορά του αυτοδιοίκητου στα μεγάλα δικαστήρια στις προθέσεις της κυβέρνησης.
103
Μέτρα για την αποσυμφόρηση των φυλακών αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, τις επόμενες ημέρεςόπως προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Καστανίδης, από τις φυλακές Διαβατών όπου πραγματοποίησε επίσκεψη. Στις φυλακές Αγίου Στεφάνου βρέθηκε ο υφυπουργός, Απόστολος Κατσιφάρας.
Μεταξύ των μέτρων εντάσσεται η προσφορά κοινωφελούς εργασίας ως εναλλακτικής ποινής.
«Η αλλαγή του σωφρονιστικού συστήματος θέλει χρόνο. Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορούν να γίνουν σύντομα, προσδίδοντας μία πρώτη γεύση εξανθρωπισμού στις συνθήκες κράτησης όλων των φυλακών της χώρας. Οι εναλλακτικές ποινές μπορούν να συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Ο κ.Καστανίδης επισκέφθηκε τα κελιά των κρατουμένων και συνομίλησε μαζί τους. Γνωστοποίησε μάλιστα ότι όλοι οι κρατούμενοι της χώρας θα ενταχθούν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και θα εμβολιαστούν κατά του ιού της νέας γρίπης.
Στη συνέχεια ο κ.Καστανίδης συναντήθηκε στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης με τη διοίκηση του ΔΣΘ, η οποία τον ενημέρωσε για όλα τα τοπικά θέματα που αφορούν στην απονομή της δικαιοσύνης.
Ο υπουργός τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επαναφέρει το θεσμό του αυτοδιοίκητου στα μεγάλα δικαστήρια της χώρας. «Το αυτοδιοίκητο θα επανέλθει αλλά όχι με τους όρους του παρελθόντος», υπογράμμισε.
Γνωστοποίησε ακόμη ότι το επόμενο διάστημα θα αποφασιστούν μέτρα για την επιτάχυνση της απονομής της διοικητικής και ποινικής δικαιοσύνης.
Αναφερόμενος στο θέμα κατασκευής νέου δικαστικού μεγάρου στη Θεσσαλονίκη συντάχθηκε με τη θέση του ΔΣΘ ότι ο πιο ενδεδειγμένος χώρος είναι αυτός στο λιμάνι της πόλης.
Στις φυλακές Αγ.Στεφάνου ο Απ.Κατσιφάρας
Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Απόστολος Κατσιφάρας μετά την επίσκεψή του στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, στάθηκε στα προβλήματα του υπερπληθυσμού των φυλακών, της έλλειψης προσωπικού και της απουσίας μέτρων για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης.
«Εμείς ήρθαμε να αλλάξουμε τα πράγματα», ανέφερε ο κ.Κατσιφάρας, τονίζοντας ότι «θα ανοίξουμε τα σωφρονιστικά καταστήματά μας και σε κοινωνικό έλεγχο».
Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης συνομίλησε με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και με κρατούμενους. «Το μεγάλο στοίχημα είναι να φτιάξουμε ένα σωφρονιστικό σύστημα που να απαντά στις σημερινές ανάγκες», τόνισε χαρακτηριστικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
- Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της κενυατικής προεδρίας – Οι χάκερ ζητούσαν ως λύτρα 5 bitcoin
- Βραζιλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε στον Μιλέι να επισκεφθεί τον πρώην πρόεδρο Μπολσονάρο
- Πυρκαγιές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Εκκενώθηκαν ισραηλινοί οικισμοί
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ
- Άλλαξαν μωρά στο μαιευτήριο και το λάθος έγινε αντιληπτό μετά από 38 χρόνια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442