Στα χέρια του Ναγκίμπ Σαουίρις παραμένει η Wind Hellas
Στη Weather Investments και τον Αιγύπτιο Ναγκίμπ Σαουίρις παραμένει η Wind Hellas, με την πρότασή τους να εγκρίνεται τελικά έναντι εκείνης της Aladdin. To σχέδιο αναδιάρθρωσης προβλέπει μείωση των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας από 3,2 δισ. ευρώ σε 1,8 δισ. ευρώ.
106
Στη Weather Investments και τον Αιγύπτιο Ναγκίμπ Σαουίρις παραμένει η Wind Hellas, με την πρότασή τους να εγκρίνεται τελικά έναντι εκείνης της Aladdin, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η εταιρεία, καθώς η προσφορά που κατέθεσε για την οικονομική ενίσχυση και επιχειρησιακή ανάπτυξη της εταιρείας έγινε δεκτή από τους περισσότερους των ομολογιούχων.
Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της διαδικασίας αναδιάρθρωση της εταιρίας που ξεκίνησε τον Αύγουστο, υπήρξε ενδιαφέρον από συνολικά 29 πλευρές, στρατηγικούς και οικονομικούς επενδυτές, εκ των οποίων οι 6 κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές, για να καταλήξει η διαδικασία στην κατάθεση των δύο τελικών και δεσμευτικών προσφορών, από τη Weather Investments και την ομάδα ομολογιούχων μη εξασφαλισμένης απόδοσης εκπροσωπούμενη από την Aladdin.
Τελικά ενεκρίθη η πρόταση της πρώτης και τις τελευταίες ημέρες, ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις επιτεύχθηκε οριστική συμφωνία. Όπως προκύπτει από την της εταιρείας, το σχέδιο αναδιάρθρωσης προβλέπει τη μείωση των δανειακών υποχρεώσεων της WIND Ελλάς από τα 3,2 δισ. ευρώ στο 1,8€ δισ. ευρώ, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι θα μειωθούν κατά 150 εκατομμύρια ευρώ ετησίως οι τόκοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βασιλιάς Κάρολος: Επισκέπτεται τις ΗΠΑ στη σκιά του πολέμου στο Ιράν και του περιστατικού των πυροβολισμών
- Ένωση Διοικητικών Δικαστών για φθορές στο Εφετείο: Καταγγέλλει έλλειψη επαρκών μέτρων φύλαξης
- Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
- Χριστίνα Παππά: «Η γυναίκα που βοήθησα, μου έστειλε μήνυμα «θα πεθάνεις»
- Εγκαινιάστηκε ο νέος λιμένας Ιτέας
- Ανδρουλάκης: Η υπόθεση των υποκλοπών ενταφιάζεται για μια ακόμη φορά – Εκτακτη συνέντευξη Τύπου
- Υποκλοπές: Προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια προαναγγέλλει ο Κεσσές – «Δυστοπία η απόφαση του Αρείου Πάγου»
- Ο Δουβίκας είναι δεύτερος σκόρερ στη Serie A, αλλά κρατάει χαμηλούς τόνους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442