
J. & P. – ΑΒΑΞ Α.Ε. Ανέλαβε νέο έργο στην Πολωνία συνολικού προϋπολογισμού 156,5 εκατ.ευρώ
Η J&P – ΑΒΑΞ Α.Ε. ανακοινώνει ότι την 04.11.2009, υπέγραψε με την Γενική Διεύθυνση Εθνικών Οδών και Αυτοκινητοδρόμων της Πολωνίας σύμβαση για την μελέτη & κατασκευή του έργου ‘MOTORWAY A4 RZESZOW – KORCZOWA, SECTION RADYMNO – KORCZOWA 647+455 – 668+837’, συνολικού προϋπολογισμού χωρίς ΦΠΑ ευρώ 156,5 εκ. Ο διαγωνισμός διεξήχθη σε δύο φάσεις. Στην πρώτη […]
Η J&P – ΑΒΑΞ Α.Ε. ανακοινώνει ότι την 04.11.2009, υπέγραψε με την Γενική Διεύθυνση Εθνικών Οδών και Αυτοκινητοδρόμων της Πολωνίας σύμβαση για την μελέτη & κατασκευή του έργου ‘MOTORWAY A4 RZESZOW – KORCZOWA, SECTION RADYMNO – KORCZOWA 647+455 – 668+837’, συνολικού προϋπολογισμού χωρίς ΦΠΑ ευρώ 156,5 εκ.
Ο διαγωνισμός διεξήχθη σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση της προεπιλογής, η J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. προεπιλέχθηκε και διεκδίκησε το έργο μόνη της έχοντας ως αντιπάλους πολύ σημαντικά ονόματα του διεθνούς κατασκευαστικού δυναμικού, όπως οι εταιρείες:
EUROVIA-WARBUD, MOTA-STRABAG, BUDIMEX-FERROVIAL, MOSTOSTAL-ACCIONA, AUTOSTRADA WSCHODNIA-ALPINE-ERBUD, DTP TERRASSEMENT, DRAGADOS-POL AQUA, SANDO, POLYMEX MOSTOSTAL-DOPRΑSTAV. Στη δεύτερη φάση του μειοδοτικού διαγωνισμού η J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. ανακηρύχθηκε Ανάδοχος του Εργου.
Ο δρόμος βρίσκεται στο ΝοτιοΑνατολικό τμήμα της Πολωνίας και αποτελεί το τελικό τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Α4, ο οποίος διατρέχει όλη τη χώρα φτάνοντας στα σύνορα με την Ουκρανία.
Η παρούσα σύμβαση αφορά στην μελέτη και κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Α4 στο τμήμα μεταξύ Radymno και Korczowa στα σύνορα με την Ουκρανία, συνολικού μήκους 21,38 χλμ με δύο λωρίδες κυκλοφορίας συν μια λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός δρόμου ταχείας κυκλοφορίας. Το τελικό τμήμα μήκους 4,5χλμ που φτάνει στα σύνορα θα έχει εξ’ αρχής τρείς λωρίδες σύν μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση, ενώ ο υπόλοιπος αυτοκινητόδρομος θα έχει τη δυνατότητα ανάλογης αναβάθμισης στο μέλλον.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός κόμβου, 21 γεφυρών συνολικού εμβαδού 45.100 μ2 και μήκους 1.740 μέτρων, και 2 οργανωμένων χώρων στάθμευσης αυτοκινητιστών. Η προθεσμία του έργου είναι 30 μήνες.
Η νέα αυτή Σύμβαση έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων έξι που έχει υπογράψει από το Μάϊο του 2005 και ήδη έχει εκτελέσει και εκτελεί η εταιρεία στα πλαίσια της επέκτασής της στην αγορά της Πολωνίας. Ήδη το ανεκτέλεστο των έργων της J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. στην Πολωνία, μαζί με την παρούσα Σύμβαση, υπερβαίνει τα ευρώ450 εκ χωρίς ΦΠΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συντάξεις: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι Αύγουστο και Σεπτέμβριο
- Η εικόνα στη βραχυχρόνια μίσθωση: Λιγότερα Airbnb, ακριβότερες διακοπές
- Η αναφορά Ρούμπιο στη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα σε διάσκεψη για την πολιτική τρομοκρατία
- Κίνδυνος πυρκαγιάς: Στο «πορτοκαλί» σήμερα η Αττική και ακόμη επτά περιοχές
- Συνταγή: Βερίκοκα στο φούρνο με μέλι
- Σπάνε ρεκόρ και… κατάρες δεκαετιών: Τι κυνηγούν στον τελικό του Μουντιάλ Αργεντινή, Ισπανία και… Εμπαπέ (pics)
- Ελέγχους σε διαιτολογικά κέντρα και κέντρα αισθητικής ξεκινά το υπουργείο Υγείας
- Τρεις νεκροί από σφοδρή κακοκαιρία στη Χιλή – 500.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442