Πτώση 7,7% στον πληθωρισμό χονδρικής τον Σεπτέμβριο
Ο δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία, σημείωσε μείωση 7,7% τον Σεπτέμβριο, σε ετήσια βάση, μετά από πτώση 7,8% τον Αύγουστο, όπως είπε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία την Παρασκευή. Σε μηνιαία βάση, υποχώρησε κατά 0,8%.
Ο δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία, σημείωσε μείωση 7,7% τον Σεπτέμβριο, σε ετήσια βάση, μετά από πτώση 7,8% τον Αύγουστο, όπως είπε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία την Παρασκευή.
Τον περασμένο Ιούλιο, η μείωση είχε ανέλθει στο 11%.
Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2008-Σεπτεμβρίου 2009 υποχώρησε κατά 5,9% σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης 4,4% τον Αύγουστο.
Σε μηνιαία βάση, σημείωσε πτώση 0,8% έναντι αύξησης 1,7% τον Αύγουστο.
Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι ο πληθωρισμός χονδρικής θα συνεχίσει να υποχωρεί τους επόμενους μήενς, αν και με ηπιότερους ρυθμούς.
«Η υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής ήταν κάπως μεγαλύτερη της αναμενόμενης. Η πτώση στις τιμές παραγωγού αναμένεται να επιτρέψει στις δοκιμαζόμενες εταιρίες μεταποίησης να αντισταθμίσουν εν μέρει την επίπτωση από την πτώση της ζήτησης, αυξάνοντας τα περιθώριά τους. Ωστόσο, η πολύ χαμηλή δραστηριότητα θα περιορίσει την δυνατότητά τους να το κάνουν», δήλωσε στο Reuters ο Ντιέγκο Ισκάρο από την IHS GLOBAL INSIGHT.