Απονομή του λογοτεχνικού βραβείου «Πρίγκιπας των Αστούριας»
Στον Αλβανό συγγραφέα, Ισμαήλ Κανταρέ, απονέμεται, την Παρασκευή, το ισπανικό λογοτεχνικό βραβείο «Πρίγκιπας των Αστούριας», στη διάρκεια τελετής που διοργανώνεται στο θέατρο Καμποαμόρ, στο Οβιέδο της Ισπανίας. Ο κ. Κανταρέ, τα έργα του οποίου έχουν μεταφραστεί σε 40 γλώσσες, είναι ο πρώτος Αλβανός συγγραφέας που κερδίζει το βραβείο. Ο 73χρονος κάτοχος του διεθνούς λογοτεχνικού βραβείου […]
Στον Αλβανό συγγραφέα, Ισμαήλ Κανταρέ, απονέμεται, την Παρασκευή, το ισπανικό λογοτεχνικό βραβείο «Πρίγκιπας των Αστούριας», στη διάρκεια τελετής που διοργανώνεται στο θέατρο Καμποαμόρ, στο Οβιέδο της Ισπανίας.
Ο κ. Κανταρέ, τα έργα του οποίου έχουν μεταφραστεί σε 40 γλώσσες, είναι ο πρώτος Αλβανός συγγραφέας που κερδίζει το βραβείο.
Ο 73χρονος κάτοχος του διεθνούς λογοτεχνικού βραβείου Μπούκερ «Man Booker International Prize» το 2005, και υποψήφιος για το Νόμπελ Λογοτεχνίας, βρίσκεται στο Οβιέδο με την οικογένειά του και έχει παραστεί σε σειρά παράλληλων εκδηλώσεων στο πλαίσιο της σημερινής τελετής βράβευσής του.
Τα Βραβεία «Πρίγκιπας των Αστούριας», τα οποία θεωρούνται τα ισπανικά βραβεία Νόμπελ, απονέμονται από το Ίδρυμα Πρίγκιπας των Αστούριας, κάθε χρόνο, σε προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο, με διακρίσεις σε διάφορους τομείς.
Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως όταν ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο κάτι πολύ σημαντικό έχει διαταράξει τη ζωή τους. Ο ψυχολόγος John Gottman έχει άλλη άποψη, όμως
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.