Απώλειες κατά 1,3% κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Τετάρτη, καθώς πιεσμένοι και από τη διεθνή νευρικότητα οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση κερδών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.855,07 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες 1,30%.
93
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Τετάρτη, καθώς πιεσμένοι και από τη διεθνή νευρικότητα οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις και κατοχυρώσεις κερδών.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.855,07 μονάδες παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 1,30%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 269,1 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 7,6 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε αρνητική τροχιά.
Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι εξής: του Εμπορίου κατά 1,61%, του Πετρελαίου-Αερίου κατά 0,86% και των Ταξιδιών-Αναψυχής κατά 0,86%.
Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: των Ασφαλειών κατά 2,84%, των Πρώτων υλών κατά 2,46% και των Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κατά 1,89%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, υποχώρησε σε ποσοστό 1,30%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε απώλειες κατά 1,45% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με κέρδη σε ποσοστό 0,44%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 79 ενισχύθηκαν, 141 υποχώρησαν και 52 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αισιόδοξα τα νέα για τη 13χρονη που έπεσε από το μπαλκόνι Γυμνασίου στο Χαϊδάρι
- Ο Τζέιμς Μποντ δεν θα βγει στις σκοτεινές αίθουσες πριν το 2028
- ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές: Η απόφαση του Αρείου Πάγου για υποκλοπές πλήττει τη Δημοκρατία
- Ο Κόντης ήταν μία μεταφυσική τιμωρία για τον Παναθηναϊκό
- Αγορές: Σε τεντωμένο σχοινί – Το ενεργειακό σοκ δεν έχει φανεί ακόμη
- Μεγάλο πλήγμα στον Παναθηναϊκό: Χάνει όλη τη σειρά με τη Βαλένθια ο Σλούκας!
- Μεταφορές χρημάτων, εκπτώσεις και πιστωτικές – Το Χ προσθέτει οικονομικές υπηρεσίες
- Λουτσέσκου μετά το Κύπελλο: «Είμαι συντετριμμένος – Ο ΠΑΟΚ είναι το σπίτι μου»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442