«Εξανεμίστηκαν» οι ελπίδες στον Ομπάμα, λέει παλαιστινιακό έγγραφο
Εσωτερικό έγγραφο που κυκλοφόρησε στους κόλπους της Φατάχ, του κόμματος του Παλαιστίνιου προέδρου, Μαχμούντ Αμπάς, αναφέρει ότι οι ελπίδες στην κυβέρνηση Ομπάμα «εξανεμίστηκαν» εξαιτίας πληροφοριών ότι οι ΗΠΑ υπαναχωρούν σε βασικά ζητήματα που αφορούν τους Παλαιστίνιους.
91
Εσωτερικό έγγραφο που κυκλοφόρησε στους κόλπους της Φατάχ, του κόμματος του Παλαιστίνιου προέδρου, Μαχμούντ Αμπάς, αναφέρει ότι οι ελπίδες στην κυβέρνηση Ομπάμα «εξανεμίστηκαν» εξαιτίας πληροφοριών ότι οι ΗΠΑ υπαναχωρούν σε βασικά ζητήματα που αφορούν τους Παλαιστίνιους.
To έγγραφο, το οποίο επικαλείται το Associated Press, κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι υπαναχωρούν από τις απαιτήσεις για «πάγωμα» του ισραηλινού εποικισμού και υποστηρίζουν ότι απέτυχαν να καθορίσουν μια ξεκάθαρη ατζέντα για τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.
Στο έγγραφο, το οποίο κυκλοφόρησε στις 12 Οκτωβρίου, αναφέρεται ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τις ελπίδες τους στον Μπαράκ Ομπάμα και κατηγορούν τον Αμερικανό ηγέτη ότι υπέκυψε στις πιέσεις των λόμπι που υποστηρίζουν το Ισραήλ στην Ουάσινγκτον.
«Όλες οι ελπίδες που αποθέσαμε στην νέα αμερικανική κυβέρνηση και στον πρόεδρο Ομπάμα εξανεμίστηκαν» ανέφερε το έγγραφο.
Ο Μπ.Ομπάμα «δεν κατάφερε να αντισταθεί στις πιέσεις του σιωνιστικού λόμπι, γεγονός που οδήγησε σε υπαναχώρηση από τις αρχικές του θέσεις σχετικά με το πάγωμα των εποικισμών και τον καθορισμό ατζέντας για διαπραγματεύσεις και ειρήνευση».
Δεν υπήρξαν επίσημα σχόλια από την πλευρά της Φατάχ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Φουρνιέ είδε Γαλλία – Παραγουάη και είχε πράγματα να πει… για την Άρσεναλ! (pics)
- Ιράν: Πλήθος κόσμου στην προσευχή στη μνήμη του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
- Φορολογικές δηλώσεις: Υποβλήθηκε αριθμός ρεκόρ 10 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
- Μαρίζα Κωχ: Ξανά στη σκηνή μετά το σοβαρό ατύχημα της – Θα φορέσει το φόρεμα της Eurovision του 1976
- Επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες- «Σημαντικό να βρούμε από πού ξεκίνησαν και πού πήγαν»
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442