Κάθε ημέρα του φεστιβάλ τεχνολογίας στο Γκάζι από τις 11 το πρωί έως τις 12:00 το βράδυ θα μπορούν να επισκεφτούν την αίθουσα ανοικτού λογισμικού Δ10 οι μαθητές της πρώτης γυμνασίου με το netbook τους για να μάθουν κόλπα και να εκπαιδευτούν σε αυτό. Μάλιστα την Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι θα γίνεται εγκατάσταση Ubuntu Linux σε netbook.

Πλούσιο σε open source, το Athens Digital Week φιλοξενεί δίωρα εργαστήρια Mozilla την Τετάρτη στις 8 το βράδυ, την ελληνική κοινότητα προγραμματιστών στην πλατφόρμα Android την Πέμπτη στις 6:00 το απόγευμα και αμέσως μετά το OpenERP. Το Σάββατο οι ομιλίες/παρουσιάσεις ξεκινούν από τις 2:00 το μεσημέρι με το Fedora, συνεχίζονται με το OpenSolaris και το Gentoo. Την Κυριακή, τις ίδιες ώρες, θα γίνει παρουσίαση της ελληνικής Wikipedia, του Debian και του Fedora 12.

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου θα γίνει ζωντανή σύνδεση με το 2ο Πειραματικό Σχολείο Φλώρινας για μια παρουσίαση της χρήσης του μαθητικού laptop (του λεγόμενου laptop των 100 δολαρίων του Νεγρεπόντε) από τα παιδιά (υπεύθυνος δάσκαλος ο Ιωάννης Κασκαμανίδης).

Όλες οι ομιλίες θα μεταδίδονται οnline και οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν.

(Στην φωτό ο ευαγγελιστής του Ελεύθερου Λογισμικού Ρίτσαρντ Στάλμαν, όπως φιγουράρει στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην ενότητα Open Source).