Αυξημένο το κόστος διαβίωσης μιας τετραμελούς οικογένειας σε σχέση με το 2008
Αυξημένο σε σχέση με πέρσι είναι το κόστος διαβίωσης μιας τετραμελούς οικογένειας, η οποία φέτος χρειάζεται να ξοδέψει 1572,42 ευρώ, ενώ το 2008 ξόδευε 1536,47 ευρώ. Αυξήσεις παρατηρούνται σε τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης, στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης.
103
Σχεδόν 36 ευρώ περισσότερα από την περσινή χρονιά χρειάζεται να ξοδέψει μια τετραμελής οικογένεια για είδη ευρείας κατανάλωσης, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΛΚΕΚΑ.
Έτσι ενώ το το 2008 χρειαζόταν να ξοδέψει 1536,47 ευρώ, σήμερα χρειάζεται 1572,42 ευρώ.
Πιο αναλυτικά στα τρόφιμα παρατηρείται αύξηση 1,6%, στην ένδυση-υπόδηση, 3%, στην υγεία αύξηση 2,9% και στην εκπαίδευση 2,80%.
Ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή παρουσίασε αύξηση 0,7% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου του 2008, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΣΥΕ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δουδωνής: Εξόχως προβληματικό ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών
- Γεραπετρίτης από Λιβύη: Προχωρήσουμε σε συζητήσεις για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ
- Τροχαία: Πενθήμερο εντατικών ελέγχων στην Αττική – Συνελήφθησαν 20 οδηγοί, οι 10 υπό την επήρεια αλκοόλ
- Ο «συναγερμός» του Μπαρτζώκα και η… Μπαρτσελόνα
- Νίκος Μουτσινάς: Η guest εμφάνισή του στο Έχω παιδιά
- Αχαρνές: Συνελήφθη 25χρονος για διατάραξη κοινής ησυχίας – Το ηχοσύστημα μεγάλης ισχύος στο αυτοκίνητό του
- Τσιτσιπάς: «Αυτές είναι οι στιγμές που με κάνουν να απολαμβάνω πραγματικά το παιχνίδι»
- «Ήταν σχιζοφρενής» – Τι κατέθεσε ο ψυχίατρος για τον Γάλλο που «θέρισε» τη Ράνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442