Αμετάβλητο στο 1% το βασικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Αμετάβλητο στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 1% διατήρησε την Πέμπτη, όπως άλλωστε αναμενόταν, η ΕΚΤ το παρεμβατικό της επιτόκιο. «Η οικονομία στην περιοχή του ευρώ σταθεροποιείται και αναμένεται να ανακάμψει με σταδιακό ρυθμό» είπε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, τονίζοντας, όμως, οτι η αβεβαιότητα παραμένει υψηλή.
27
Αμετάβλητο στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 1% διατήρησε την Πέμπτη, όπως άλλωστε αναμενόταν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το παρεμβατικό της επιτόκιο.
Η οικονομία της ευρωζώνης σταθεροποιείται και θα ανακάμψει σταδιακά, είπε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, τονίζοντας όμως ότι η αβεβαιότητα παραμένει υψηλή.
Ειδικότερα, μιλώντας μετά την ανακοίνωση της απόφασης της ΕΚΤ να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στο 1,0% για πέμπτο συνεχή μήνα, ο κ. Τρισέ είπε ότι τα επιτόκια παραμένουν κατάλληλα.
«Η οικονομία στην περιοχή του ευρώ σταθεροποιείται και αναμένεται να ανακάμψει με σταδιακό ρυθμό», πρόσθεσε.
«Ωστόσο, η αβεβαιότητα παραμένει υψηλή» τόνισε, εκτιμώντας ότι «η ανάκαμψη αναμένεται να παραμείνει μάλλον ακανόνιστη».
Η οικονομία της ευρωζώνης συρρικνώθηκε 0,2%, σύμφωνα με αναθεωρημένα στοιχεία, το δεύτερο τρίμηνο, με τους αναλυτές να αναμένουν ότι αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,3% το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.
Τράπεζα της Αγγλίας
Αμετάβλητο, στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 0,5%, διατήρησε το βασικό της επιτόκιο και η Τράπεζα της Αγγλίας.
Παράλληλα, η βρετανική κεντρική τράπεζα δεν μετέβαλε το ύψος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (175 δισ. στερλίνες), στόχος του οποίου είναι η ενίσχυση της προσφοράς χρήματος.
«Η τράπεζα θα περιμένει την ολοκλήρωση του προγράμματος σε ένα μήνα. Το ύψος του προγράμματος θα τεθεί υπό αναθεώρηση», ανακοίνωσε η επιτροπή η οποία χαράσσει τη νομισματική πολιτική της Τράπεζας της Αγγλίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνάντηση Βαρδακαστάνη με Σπυρόπουλο στη Χαριλάου Τρικούπη – «Καλό αγώνα»
- Μπαρτζώκας: «Θα είναι μια σκληρή σειρά με τη Μονακό – Μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο ο Βεζένκοφ»
- Παγκράτι: Οδηγός μηχανής επιτέθηκε και έσπασε το πόδι 23χρονης γιατί δεν μπορούσε να περιμένει να παρκάρει
- Λειτουργούν οι απαγορεύσεις των social media; Το πείραμα της Αυστραλίας δείχνει να απέτυχε
- Γερμανική Κατοχή: Ο Γολγοθάς του έθνους
- Παράλαβε ό,τι θέλεις, όποτε θέλεις…. τώρα με BOX NOW μόνο με 1€!
- Εξοχικές κατοικίες: Πού βρίσκονται τα φετινά hot spot
- Το Michael έγινε η βιογραφική ταινία με το καλύτερο «άνοιγμα» όλων των εποχών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442