Την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε η σουηδική κυβέρνηση προκειμένου να παράσχει δάνεια ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ στην Saab, πόροι οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του επιχειρηματικού σχεδίου της Koenigsegg για την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Saab.



Ωστόσο, άγνωστο παραμένει κατά πόσο τα κονδύλια αυτά θα καταλήξουν τελικά στην σουηδική φίρμα, καθώς όπως επεσήμανε εκπρόσωπος της κυβέρνησης αυτή η απόφαση θα ληφθεί σε δεύτερο χρόνο.



Αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εγκρίνει τα δάνεια, το θέμα αυτό θα αποφασιστεί αργότερα, δήλωσε χαρακτηριστικά η Johanna Martin, εκπρόσωπος της υπουργού βιομηχανίας Maud Olofsson.



Όσο για το λόγο που ζητήθηκε τόσο πρώιμα η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Σουηδή εκπρόσωπος δήλωσε ότι: ..η κυβέρνηση θέλει πολύ απλά να είναι καλά προετοιμασμένη.


Παρ όλα αυτά, τόσο κυβερνητικά στελέχη της Σουηδίας όσο και εταιρικές πηγές αναφέρουν ότι η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί ουσιαστικά το τελευταίο βήμα πριν την παροχή τους στην σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία.

auto.in.gr