Διπλοβάρδιες για πολλά σχολεία της Πολίχνης λόγω κτιριακών προβλημάτων
Σε καθεστώς διπλοβάρδιας φοιτούν 1.732 μαθητές στα σχολεία της Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη, τα μισά από τα οποία λειτουργούν πρωί-βράδυ λόγω σοβαρών προβλημάτων σχολικής στέγης. Δεν είναι λίγοι οι γονείς που παραχωρούν την κηδεμονία των παιδιών τους σε συγγενείς και φίλους από άλλους δήμους για να αποφύγουν αυτά τα σχολεία.
Σε καθεστώς διπλοβάρδιας φοιτούν 1.732 μαθητές στα σχολεία της Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη, τα μισά από τα οποία λειτουργούν πρωί-βράδυ λόγω σοβαρών προβλημάτων σχολικής στέγης.
Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, οι γονείς που παραχωρούν την κηδεμονία των παιδιών τους σε συγγενείς και φίλουςαπό άλλους δήμους για να αποφύγουν αυτά τα σχολεία.
Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», το 5ο και το 12ο δημοτικό, το 1ο γυμνάσιο και λύκειο, το 4ο γυμνάσιο και το 3ο λύκειο λειτουργούν πρωί-βράδυ, ενώ το 1ο ΕΠΑΛ φιλοξενείται σε κτίριο άλλου σχολείου και οι μαθητές του πηγαίνουν πάντα απόγευμα.
Το πρόβλημα, βέβαια, γίνεται εντονότερο για τους μαθητές του λυκείου που πρέπει να πάνε φροντιστήριο και να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
«Το ότι έχουμε διπλοβάρδια το γνωρίζουν καλά οι ανεύθυνοι-υπεύθυνοι της κεντρικής εξουσίας», τονίζει ο δήμαρχος Πολίχνης, Κώστας Θεοδωρίδης.
«Κάθε χρόνο έχουμε 2,5-3% αύξηση πληθυσμού. Υπάρχουν παιδιά που οι οικογένειές τους παραχωρούν την κηδεμονία σε συγγενείς και φίλους για να πάνε σχολείο σε γειτονικούς δήμους με μονή βάρδια», καταλήγει.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59