Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη των μικρομεσαίων παρουσίασε ο Αλ.Τσίπρας
Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη και ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, παρουσίασε στα Γιάννενα ο Αλ.Τσίπρας, τονίζοντας πως «η μαύρη λίστα του Τειρεσία μόλις πρόσφατα, έγινε μεγαλύτερη κατά 315.000 επιχειρήσεις». Γενναία χρηματοδότησή των ΜμΕ, ίδρυση τράπεζας ειδικού σκοπού και αλλαγή του Τειρεσία προτείνεται μεταξύ άλλων.
93
Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στους άξονες πολιτικής για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, παρουσίασε στα Γιάννενα ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας πως «η μαύρη λίστα του Τειρεσία μόλις πρόσφατα, έγινε μεγαλύτερη κατά 315.000 επιχειρήσεις».
«Στον Πειραιά, κάθε μέρα, 13 επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο και σε αυτό το εξάμηνο έκλεισαν 2.400 επιχειρήσεις. Στη Θεσσαλονίκη, η έλλειψη της ρευστότητας και οι ακάλυπτες επιταγές έχουν φέρει ασφυξία στους μικρομεσαίους, ενώ οι ακάλυπτες επιταγές, που πλημμύρισαν την αγορά, έχουν φτάσει στα 2 δισ. ευρώ», τόνισε ο κ. Τσίπρας και ακολούθως, εστίασε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες -όπως τόνισε- στηρίζουν την απασχόληση με 2.340.0000 θέσεις εργασίας.
Μεταξύ των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνονται:
- Ουσιαστική και γενναία χρηματοδότηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με κρατική εγγύηση και χωρίς τεχνητές καθυστερήσεις, δημόσιος έλεγχος του χρηματοπιστωτικού συστήματος, μέσω της εθνικοποίησης της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και με την ίδρυση μίας τράπεζας Ειδικού Σκοπού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να στηριχθεί η πραγματική οικονομία.
- Ν αλλάξει η νομοθεσία για την εμπορική χωροταξία, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο να «ξεφυτρώνουν» παντού πολυκαταστήματα, να αντικατασταθεί η Τειρεσίας ΑΕ από μία δημόσια υπηρεσία, που θα λειτουργεί με αποκλειστικά κοινωνικά και αναπτυξιακά κριτήρια και να κλείσουν άμεσα οι εισπρακτικές εταιρείες, που τρομοκρατούν τους πολίτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φθιώτιδα: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά στην εθνική οδό στο ύψος της Σκάρφειας
- Η Ρίτα Γουίλσον εκ βαθέων: Η Ελληνίδα μαμά, ο καρκίνος, τα 38 χρόνια γάμου κι ένα κεσεδάκι γιαούρτι
- Η Μπάγερν δίνει νέο συμβόλαιο στον Χάρι Κέιν
- Παγκράτι: «Άρχισε να με κλωτσάει, να με χτυπάει» – Τι λέει η 23χρονη που δέχθηκε επίθεση για μια θέση πάρκινγκ
- Μίλαν: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Λούκα Μόντριτς
- Σε σχηματισμό μετώπου «εμπόδιο στην παρακμή» καλεί ο Ανδρουλάκης – Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο in
- Tα κορίτσια της Γάζας γιατρεύουν τα τραύματα τους με πυγμαχία
- Αποθέωση στο Ηράκλειο από χιλιάδες οπαδούς του ΟΦΗ στη φιέστα για την κατάκτηση του Κυπέλλου (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442