Τετάρτη 13 Μαϊου 2026
weather-icon 23o
Στην παράταση η Ισπανία 90-84 τη Σλοβενία, εύκολα η Σερβία

Στην παράταση η Ισπανία 90-84 τη Σλοβενία, εύκολα η Σερβία

Η Ισπανία ίδρωσε και πάλι για να φτάσει στη νίκη και μάλιστα χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει την αντίσταση των Σλοβένων. Οι Ίβηρες επικράτησαν 90-84 στο έξτρα πεντάλεπτο (78-78 κ.α.) της Σλοβενίας για τον Γ όμιλο και κατέλαβαν την 3η θέση καθώς οι Σέρβοι επιβλήθηκαν με 77-59 την Βρετανία.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

105

Η Ισπανία ίδρωσε και πάλι για να φτάσει στη νίκη και μάλιστα χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει την αντίσταση των Σλοβένων και να ελπίζει σε πραγματοποίηση ενός τρελού σεναρίου, προκειμένου να προκριθεί στην επόμενη φάση από την πρώτη θέση του Γ ομίλου, που διεξάγεται στην Βαρσοβία.

Οι Ίβηρες επικράτησαν 90-84 στο έξτρα πεντάλεπτο (78-78 κ.α.) της Σλοβενίας, σε αγώνα για την 3η και τελευταία ημέρα της Α φάσης του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, και σε περίπτωση που η Βρετανία κερδίσει τη Σερβία, τότε θα προκριθεί στη Β φάση από την πρώτη θέση του ομίλου.

Σε διαφορετική περίπτωση, η Σλοβενία προκρίνεται ως πρώτη, η Σερβία ως δεύτερη και η Ισπανία τρίτη και… καταϊδρωμένη.

Εξι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου, και με το σκορ υπέρ των Ισπανών 78-75, μία λανθασμένη ενέργεια του Ρούμπιο έβαλε τη Σλοβενία και πάλι μέσα στο παιχνίδι. Ο γκαρντ της παγκόσμιας πρωταθλήτριας υπέπεσε σε φάουλ στον Ντράγκιτς, ο οποίος βρισκόταν σε εξαιρετική βραδιά με 19 πόντους και 6 κλεψίματα.

Ο Σλοβένος γκαρντ ευστόχησε στην πρώτη βολή, ενώ εσκεμένα έχασε τη δεύτερη. Ο Εραζεμ Λόρμπεκ πήρε το πολύτιμο ριμπάουντ και διαμόρφωσε στην εκπνοή το 78-78.

Στο επιπλέον πεντάλεπτο Παού Γκασόλ και Φελίπε Ρέγιες ανέλαβαν δράση και δεν επέτρεψαν στους Σλοβένους όνειρα ανατροπής.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 43-35, 62-49, 78-78 (κ.α.), 90-84 (παράταση)

Οι συνθέσεις:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Σέρτζιο Σκαριόλο): Π. Γκασόλ 13, Φερνάντεθ 19 (2), Ρούμπιο 9 (1), Ναβάρο 21 (2), Ρέγιες 17, Καμπέθας, Γιούλ 6 (2), Μ. Γκασόλ 5.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Γιούρι Ζντοβτς): Σλόκαρ, Λάκοβιτς 15 (3), Ούντριχ, Μπρέζετς 12 (2), Σμόντις, Νάχμπαρ 14 (1), Ντράγκιτς 19 (1), Γιακοντνικ 8 (2), Ντ. Λόρμπεκ 4, Γκόλεματς 4, Ε. Λόρμπεκ 8.

Βρετανία-Σερβία 59-77 

Η Σερβία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και δε δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της Βρετανίας, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η Α φάση του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Οι «πλάβι» επικράτησαν 77-59 της ομάδας του Κρις Φιντς και με απολογισμό 2 νίκες – 1 ήττα, όσες και οι Σλοβενία, Ισπανία, κατέλαβε τη δεύτερη θέση του Γ ομίλου, που διεξήχθη στη Βαρσοβία.

Οι Βρετανοί που σίγουρα με τις εμφανίσεις τους απέναντι σε Σλοβενία και Ισπανία κέρδισαν τις εντυπώσεις ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες τους στο Ευρωμπάσκετ.

Ο 6ος όμιλος της Β φάσης αποτελείται από τις Σλοβενία, Σερβία, Ισπανία, Τουρκία, Πολωνία, Λιθουανία.

Τα δεκάλεπτα: 12-21, 29-39, 44-58, 59-77

ΒΡΕΤΑΝΙΑ (Κρις Φιντς): Χαρτ 2, Ακαρα 1, Λένζλι 3 (1), Μπονσού 16, Σάλιβαν 4, Αρτσιμπαλντ 9, Φρίλαντ, Ρέινκινγκ 21 (4), Μπόιντ 2, Μπετς 1.

ΣΕΡΒΙΑ (Ντούσαν Ιβκοβιτς): Πόποβιτς 3, Τέπιτς 17 (2), Τεόντοσιτς 11, Πάουνιτς, Μπιέλιτσα 5, Μάρκοβιτς 2, Τρίπκοβιτς 7 (1), Κρστιτς 17, Πέροβιτς 7, Βελίτσκοβιτς 7 (1), Μάτσβαν 1.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 13 Μαϊου 2026
Cookies