Αγνωστος αριθμός Αζέρων που ψήφισαν υπέρ του τραγουδιού της γειτονικής Αρμενίας στον περασμένο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, τώρα ανακρίνονται από την αστυνομία του Αζερμπαϊτζάν και κατηγορείται για έλλειψη πατριωτισμού.

38

Αγνωστος αριθμός Αζέρων που ψήφισε υπέρ του τραγουδιού της γειτονικής Αρμενίας στον περασμένο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, τώρα ανακρίνεται από την αστυνομία του Αζερμπαϊτζάν.

Συγκεκριμένα, Αζέρος που ψήφισε το τραγούδι της Αρμενίας δήλωσε στο BBC ότι κατηγορήθηκε για έλλειψη πατριωτισμού, ενώ χαρακτηρίσθηκε «δυνητική απειλή για την ασφάλεια», επειδή στήριξε το τραγούδι της Αρμενίας.

Οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν δήλωσαν ότι οι πολίτες απλώς κλήθηκαν να εξηγήσουν γιατί ψήφισαν το τραγούδι της Αρμενίας.

Οι δύο χώρες πολέμησαν στη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 για το διαφιλονικούμενο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Συνολικά 43 Αζέροι ψήφισαν υπέρ της Αρμενίας στον διαγωνισμό, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στην αστυνομία.

Το Νοέμβριο του 2008, οι ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στη διένεξη για τη διαφιλονικούμενη περιοχή.

Πάντως, παραμένει αδιευκρίνιστο γιατί οι Αρχές του Αζερμπαίτζάν κάλεσαν τους πολίτες για ανάκριση τρεις μήνες μετά τον διαγωνισμό της Eurovision.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr