Πτώση σε ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και Γουόλ Στριτ τη Δευτέρα
Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα, κυρίως λόγω των αρνητικών εκτιμήσεων των επενδυτικών οργανισμών για πολλές μετοχές εταιρειών. Παρόμοια η εικόνα και στη Νέα Υόρκη, θετική κρίνεται γενικά η πορεία των μεγάλων αγορών τον τελευταίο καιρό.
106
Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα, κυρίως λόγω των αρνητικών εκτιμήσεων των επενδυτικών οργανισμών για πολλές μετοχές εταιρειών.
Στην Ευρώπη, τόσο η Daimler όσο και η Volkswagen υποχώρησαν μετά την αρνητική αναθεώρηση της προοπτικής των μετοχών τους, ενώ και η μετοχή της βρετανικής Lloyds Banking έπεσε κατά 4%, έπειτα από δημοσίευμα που την ήθελε να αναζητά κεφάλαια ύψους 15 δισ. λιρών.
Οι αναλυτές εμφανίζονται διστακτικοί, και φοβούνται ότι το «ράλι» του περασμένου μήνα ίσως οφειλόταν σε υπερβολική αισιοδοξία, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο για επερχόμενη παρατεταμένη «κατοχύρωση» κερδών. Τονίζουν πάντως ότι τα χρηματιστήρια βρίσκονται σε «απόσταση ασφαλείας» από τα χαμηλά τους φετινά στοιχεία.
Παρόμοια με τις ευρωπαϊκές αγορές ήταν η εικόνα και στη Νέα Υόρκη. Πολλές εταιρείες των οποίων τις μετοχές είχαν υποβαθμίσει οι εκτιμήσεις τράβηξαν τους δείκτες προς τα κάτω, όπως η Ford και η εταιρεία ηλεκτρονικών Best Buy.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX υποχώρησε κατά 0,75% στις 5.418,12 μονάδες, και ο CAC 40 στο Παρίσι έπεσε στις 3.504,54 μονάδες κατά 0,47%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 4.722,20 μονάδες με πτώση 0,2%.
Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones στη Νέα Υόρκη σημείωσε πτώση 0,34% σταματώντας στις 9.337,95 μονάδες, και ο Nasdaq έκλεισε στις 1.992,24 μονάδες, πέφτοντας κατά 0,4%. Ο S&P έκλεισε μειωμένος κατά 0,33% στις 1.007,11 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άγιο Δημήτριο: Στο Ναυτοδικείο ο 20χρονος δράστης – Απολογείται για τη δολοφονία του 27χρονου
- Εξετάζει επαναστατική αλλαγή η FIFA στο Μουντιάλ – Τα νέα δεδομένα με τις κίτρινες κάρτες
- Τσουκαλάς: Πλέον και οι βουλευτές της ΝΔ ομολογούν πως ο «επιτελικός» αυταρχισμός Μητσοτάκη απειλεί τη δημοκρατία
- Δεν ξανάγινε: Ρεκόρ 30ετίας στην αντικυβερνητική βία στις ΗΠΑ
- Αυστραλία: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έχει «δυσανάλογο αντίκτυπο» για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, λέει η ΥΠΕΞ
- Ποια είναι η ευθύνη του ανθρώπου στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του σκύλου
- Σάλος με διεθνή διαιτητή της UEFA – Κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο
- Δική Τεμπών: «Θα ζητήσουμε αποβολή του Δημοσίου από την υποστήριξη της κατηγορίας», είπε συνήγορος – Σε εξέλιξη η διαδικασία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442