Ένταση στο λιμάνι της Χίου κατά τη μεταφορά παράνομων μεταναστών στη βόρεια Ελλάδα
Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο λιμάνι της Χίου, όταν μέλη του ΠΑΜΕ και της Χιακής Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες εμπόδισαν την είσοδο δύο λεωφορείων που μετέφεραν 60 παράνομους μετανάστες από το Κέντρο Κράτησης του νησιού στο πλοίο «Θεόφιλος».
103
Επεισόδιασημειώθηκαν τομεσημέρι της Κυριακήςστο λιμάνι της Χίου, όταν διαδηλωτές, μέλη της Χιακής Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και του ΠΑΜΕ, εμπόδισαν την είσοδο δυο λεωφορείων που μετέφεραν 60 παράνομους μετανάστες από το Κέντρο Κράτησης Μερσινίδιου Χίου στο πλοίο «Θεόφιλος».
Οι μετανάστες μεταφέρονταν σε κέντρο κράτησης στη βόρεια Ελλάδα προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των κρατουμένων στο Κέντρο Κράτησης μεταναστών στο Μερσινίδι της Χίου, που είναι δυναμικότητας 120 ατόμων και φιλοξενεί 220.
Τελικά τα λεωφορεία επιβιβάστηκαν στο πλοίο που καθυστέρησε να αναχωρήσει περί τη μία ώρα, αφού μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Χίου του ΚΚΕ έπεσε στο λιμάνι, ανάμεσα στην αποβάθρα και τις σβησμένες μηχανές του πλοίου, μη επιτρέποντας την αναχώρηση του πλοίου.
Μικρότερης κλίμακας επεισόδια έγιναν και τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όταν περίπου 30 άτομα, μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντεξουσιαστές απέτρεψαν τη μεταγωγή 60 παράνομων μεταναστών στην Καβάλα. Από αυτούς 30 μετήχθησαν τελικά το βράδυ του Σαββάτου.
Με το πλοίο «Θεόφιλος» έγινε το Σάββατο από τη Μυτιλήνη στη Θεσσαλονίκη μεταγωγή 22 ανήλικων και ασυνόδευτων μεταναστών.
Στο Κέντρο της Παγανής της Μυτιλήνης, δυναμικότητας 250 ατόμων, κρατούνται περισσότεροι από 400 παράνομοι μετανάστες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Πως γιόρτασαν οι celebrities το Πάσχα;
- Ο Λανουά σε αναμμένα κάρβουνα με τους ξένους διαιτητές
- Στρατηγική επένδυση της Allwyn στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ»
- Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε λάθος ανθρώπους σε απόπειρα δολοφονίας μέλους της Χεζμπολάχ
- Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα ΕΛΤΑ στον Μαραθώνα
- Συντάξεις: Πότε θα καταβληθούν για τον μήνα Μάιο
- Συναγερμός στην αγγλική αστυνομία για τον ημιτελικό Κυπέλλου Τσέλσι – Λιντς στο Γουέμπλεϊ
- Μελίσα Γκίλμπερτ – Γνώριζε ότι ο σύζυγός της κατηγορούνταν για σεξουαλική κακοποίηση πριν τον γάμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442