Μέχρι σήμερα έχουν δημοσιευτεί εκατοντάδες έρευνες οι οποίες αναφέρονται στις ευεργετικές επιδράσεις των αντιοξειδωτικών βιταμινών σε σχεδόν όλους τους ιστούς του ανθρωπίνου σώματος.

Η βιταμίνη C, η Β-καροτίνη, η φυσική βιταμίνη Ε, το σελήνιο και οι πολυφαινόλες, πρωταγωνιστούν σε εκατοντάδες μελέτες που αποδεικνύουν την προστατευτική δράση αλλά και τις προληπτικές ιδιότητες των στοιχείων αυτών, σε σημαντικές ασθένειες.

Πολλοί ερευνητές μιλούν ακόμα και για αποδεδειγμένες θεραπευτικές ιδιότητες των αντιοξειδωτικών βιταμινών και γενικότερα στοιχείων. Και αν αναρωτηθείτε ποιες είναι οι καλύτερες διατροφικές πηγές αυτών των αντιοξειδωτικών στοιχείων;Μα φυσικά τα φρούτα, τα λαχανικά και το ελαιόλαδο.

Εμπλουτίστε λοιπόν το καθημερινό σας διαιτολόγιο με ποικιλία φρούτων και λαχανικών, χρησιμοποιήστε το ελαιόλαδο σαν την κύρια λιπαρή ύλη του διαιτολογίου σας και προασπίστε μέγιστα την υγεία σε όλες της τις εκφάνσεις.

health.in.gr